Leukémia utáni gyermekvállalás lehetséges-e?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekkori leukémiám volt 7 éves koromban diagnosztizálták és társult vele ízületi gyulladás is, 13 éves koromtól már tünet és gyógyszer mentesen élek.Sajnos a pontos megnevezését, fajtáját nem tudom kemoterápiát kaptam sugár kezelésem nem volt.Ezzel kapcsolatban kérdezném milyen eséllyel indulok gyermeknemzés terén illetve örökölhető-e? Tudom az információim felületesek nem sokat mondók de a nagy általánosságban kérdezném véleményét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza leukémia témában

Kedves Kérdező!

Az öröklődés kockázata csak a pontos diagnózis ismeretében lehetséges, ez a különböző leukémia formáknál más és más. Aktuális állapotának felmérése szükséges (spermiumok száma, mozgása, általános laboratóriumi lelet, stb) termékenyítőképességének megítéléséhez.

A szükséges vizsgálatok elvégzése után forduljon genetikai tanácsadóhoz, aki pontosan fog tudni válaszolni kérdéseire.

Üdv: dr Tomonnkó Magdolna

Kérdés: 2013. szeptember 29., 21:49; Megválaszolva: 2013. október 06., 18:30
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Leukémia idős korban
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy nagypapám (80 éves) , tavaly derült ki hogy leukémiás, most kórházban van, kicsit...
A lúgosítás segít-e?
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális...
Leukémia és egy velejáró tünet
Tisztelt Doktor úr/nő! Édesapám 1, 5 hónapja került be a kórházba Hematológiai osztályra, 1hónapig tüneti kezelésként mint anémiás...
Gyógyszerrel kapcsolatos
Mielomonocitáris leukemias beteg vagyok már 8 éve. Idáig a Mercaptopurinium (Purinethol) gyógyszert szedtem ami stabilizálta az állapotomat. De sajnos...
CLL vagy vírus?
T. C.! Az alábbi laboreredmény miatt kérném segítségét. Kérdezném, hogy ez a vérkép utalhat-e leukémiára (CLL)? Gumprecht árnyék...