Leukémia és egy velejáró tünet

Tisztelt Doktor úr/nő! Édesapám 1, 5 hónapja került be a kórházba Hematológiai osztályra, 1hónapig tüneti kezelésként mint anémiás kezelték, 12 csomag vért kapott, kb. 1, 5 hete kapott utoljára vért. Utána apukám állapota rohamosan romlott gyenge lett, étvágytalan. kb. ebben az időben visszajött a csontvelő vizsgálat eredménye, ami alapján leukémiásnak nyilvánították. Sajnos szintén a legutolsó vér után a testén sebek alakultak ki (mint az égési sebek) , a kórházba "Mirulit" nevű gyógyszernek (húgysav csökkentő) tulajdonították és ezután ezt a gyógyszert elhagyták. Ennek ellenére a sebei terjednek a testén és tovább gyengült fizikailag. A nővérek szerint sem gyógyszerallergia. A kérdésem az lenne, hogy vajon milyen sebek lehetnek, lehet-e a leukémia miatt? Köszönöm a válaszukat előre is!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza leukémia témában

Kedves Kérdező!

A bőrelváltozásokat mindenképpen látni kellene ahhoz, hogy véleményt mondjon róla az ember.

Valószínűleg szükség lenne arra, hogy bőrgyógyász lássa édesapját és a kezelőorvosnak is kontrollálnia kellene állapotát.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. november 01., 17:57 ;Megválaszolva: 2013. november 07., 12:01
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Leukémia idős korban
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy nagypapám (80 éves) , tavaly derült ki hogy leukémiás, most kórházban van, kicsit...
A lúgosítás segít-e?
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális...
Leukémia utáni gyermekvállalás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekkori leukémiám volt 7 éves koromban diagnosztizálták és társult vele ízületi gyulladás is, 13 éves koromtól már...
Gyógyszerrel kapcsolatos
Mielomonocitáris leukemias beteg vagyok már 8 éve. Idáig a Mercaptopurinium (Purinethol) gyógyszert szedtem ami stabilizálta az állapotomat. De sajnos...
CLL vagy vírus?
T. C.! Az alábbi laboreredmény miatt kérném segítségét. Kérdezném, hogy ez a vérkép utalhat-e leukémiára (CLL)? Gumprecht árnyék...