tüdőgyulladás?

Tisztelt Doktornő! 2020.12.01-én készült mellkas röntgen eredményem: Jól ívelt rekeszek,sinusok szabadok. A jobb hilus alsó pólusánál kb. egy 20 mm-es,halvány intersticialis beszűrődés jelent meg. A tüdőkben egyéb aktuális kóros parenchymás eltérés nem látható. A szív nem nagyobb. Az aorta normális tágasságú.(Dr Halász Rita) 2020 nov. 20 óta táppénzen vagyok. Múlt hétfő óta toroktól a gyomorszájig és a hátamon erős égő,maró,fájó érzéssel,nehézlégzéssel,orrdugulással,állandó gombócérzéssel a torokban,erős ingerlő köhögéssel folytatódtak a tünetek. Láz,hőemelkedés nem volt(36,1-36,8).Szagokat érzem,ízérzékelés rendben. Enni,inni beszélni alig tudtam a nehéz légzéstől és a köhögési ingertől. A fejem rettenetesen erősen fáj,Mostanra kicsit enyhültek a múlt heti tünetek, levegővételem kicsit jobb,az orrdugulás enyhébb,ivás,evés javult,bár evéskor,iváskor és beszédnél a nehezebb légzés,az ingerlő köhögés még mindig fennáll. Gyógyszereim:Magamtól az elején Rhino spray plus,sterpfen,neocitrán. Múlt hét szerdától a háziorvos telefonon írt fel RETAFYLLIN 200mg 2/1, SUSPENZIO TERPINI 3/2evőkanállal. Ebből 3 flakonnal kaptam, Azóta is a köhögési ingerek megvannak. Mivel a múlt héten semmi javulás nem volt,így a mostani hétfőn szintén telefonos rendelés alapján írt fel SAVULIN 500mg-t,napi 1-et,és a mellékelt mellkas röntgent. A tegnapi napon saját erőből voltam fizetős covid gyorsteszten, ami negatív. Mondta,hogy szedjem az antibiotikumot végig,a 7 db vasárnap fogy el (SAVULIN 500) és a RETAFYLLINT ,pihenjek,igyak sokat, ha elfogy az antibiotikum,telefonáljak .Szeretném tudni, hogy az általam gyorsan,telefonon elmondottak alapján az orvos biztosan,jól diagnosztizált,a megfelelő gyógyszereket kapom-e? Így az lenne a kérdésem Önhöz,hogy a részletesen leírt tüneteim és a röntgen alapján tényleg tüdőgyulladás lehet-e ? A héten megkapott gyógyszer elegendő-e? Vagy szükséges-e még valamit telefonon kérnem? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó köhögés témában

Kedves Kérdező! Figyelembe véve az antibiotikumra és hörgőtágítóra nem múló köhögést és nehézlégzést, illetve a mellkas röntgen leletet, úgy gondolom koronavírus fertőzése zajlik, a gyorsteszt negativitása ellenére. Gyakran látjuk, hogy elhúzódó tünetek vannak még akkor is, ha a vírus már nem mutatható ki. Amennyiben láza változatlanul nincs és nehézlégzése sem romlik, remélhetőleg hamarosan csökkennek a tünetei. Ellenkező esetben mellkas röntgen kontroll, és tüdőgyógyászati vizsgálat indokolt. Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. december 03., 16:51; Megválaszolva: 2020. december 03., 18:14
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Kézfertőtlenítő gél belélegzése
COPD romlás ellen
Égett műanyag belélegzése
Tisztelt Doktornő! Sütés közben odaégett lábos nyele miatt elég erős műanyagszag lett a nappaliban, amit persze próbáltam minél előbb...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...
Nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy jó hete vettem észre, hogy nehezebben kapok levegőt, főleg a mélyebb levegővétel...