• köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Hangonyi Csilla! Október 7.-én lett volna lágyéksérv műtétem, de sajnos halasztásra került a következő panaszaim miatt: Enyhe köhögés, kevés, fehér színű köpet ürítéssel. A köhögés minimális, inkább csak az inger áll fent és irritáló érést okoz a tüdő felett. Láz hőemelkedés nincs, fül orr gégészeten is jártam, ott mindent rendben találtak. A műtét előtti RTG képem és a vizsgálatom a következő volt: Fizikális vizsgálat: bõr kp. pigmentált, turgora megtartott. Részarányos mellkas, rekeszek mko. kitérnek.Mko. tüdõ felett t.é.n.d. kop., hang, érdes légzés hallható. Kellõen ékelt, ritmusos szívhangok, zörej nem hallható. Oxygén saturatio:98 %, fr.:75/min Mellkas PA+b.o.: kellõen ívelt kp. állású rekeszek, szabad lateralis sinusok. Parenchymában kóros eltérés nincs, a jobb szív-rekesz szöglet kitöltött, középárnyék eltérés nélkül, szív nem nagyobb.Vél.: normális mellkasi lelet, 2018-al st. idem Sajnos ez a köhögés egy hónapja áll fent, és a gyógyteák és az orvos által javasolt suspensio terpini szedése mellett sem javult az állapotom. Ez a köhögés többnyire minden évben, a hideg időszak beálltával újra szokott jelentkezni. Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, és nincs allergiám. Kérdésem lenne, hogy mivel lehetne a gyógyulást elérni? Üdvözlettel: Károly

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a elhúzódó köhögés témában

        Kedves Károly! Az ősz beköszöntével, a lehűléssel megszaporodnak a légúti infekciók, amiket általában vírusok okoznak. Az, hogy ezek az enyhe betegségek mennyi ideig tartanak, egyéntől függően változó. Mivel semmi olyan eltérést nem találtak az eddigi vizsgálatok során ami miatt gyógyszeres kezelés szükséges lenne, csak pihenés, bő folyadék fogyasztás, C,D vitamin esetleg só terápia segíthet gyorsítani a teljes felépülést. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. október 13., 11:36; Megválaszolva: 2020. október 15., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos