• Tüdőgyulladàs? Arcüreggyulladàs?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! Szeretnèm a segítsègèt kèrni leletem kièrtèkelèsèben. Háziorvosom szabadsàgon van, helyettesítès van. Elhùzódó köhögèsem van, ugatàsszerűen.Fulladok is. 33 èves asztmàs vagyok. Elküldött rtg re de szerinte nincs semmi bajom ès nem indokolja a köhögèst.szerinte elèg a ventolin illetve a bufomix amit szedek.nem kell antibiotikum,de mègis adott augmentin duot meg medrolt illetve suspensio terpinit.Kèrem szíves segítsègèt. A rtg en BNO :j1890. Szabad sinusok. A bal basison helyenkènt diszkrèten fokozott interstitialis rajzolat ès egy-egy keskeny kötegárnyèk van. A jobb tüdő tiszta. Szìv nem nagyobb. Lègtartó mellèküregek. A bal sinus frontalis hypoplasiàs. Félek,mert kèt ève nagyon beteg voltam.akkor 11 doboz antibiotikum ès 3kör medrol teràpia ès egyèb màs gyògyszerek,közel 3hònap tàppènz volt. Nem hiszem, hogy ez negatív lelet lenne. Köszönettel: Klaudia

        Dr. Gyulai Nóra válasza a Asthma témában

        Kedves Klaudia! Ha jól értem, háziorvos kezeli az asthmáját, amit mindenképp tüdőgyógyász szakorvosnak kéne kezelnie. Az egészen biztos, hogy a korábbi rengeteg antibiotikum legalábbis felesleges volt. Az optimális kezeléshez vérvizsgálat, crp, légzésfunkcio kell, amit tüdőgyógyászati szakrendelésen tudnak elvégezni. A röntgent nem látva nem lehet biztosat mondani, hogy tüdő vagy csak hörgőgyulladása van-e és hogy a medrol indokolt e. Keressen fel hozzáértő tüdőgyógyászt!


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. március 10., 11:42; Megválaszolva: 2019. március 16., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: