• mitől nől a hasam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 52 éves férfi vagyok és gyermekkorom óta asthmás. Az asthmát 49 éves koromig azt sem tudtam, hogy miben nyilvánul meg bár gyerekként sokat voltam a Szabadság-hegyi gyermekklinikán és ködös időben sokat fulladtam.Hála ezek a fulladások szépen elmúltak annak ellenére hogy dohányzom és 49 éves koromig körbe futottam volna a Balatont. Targoncás, raktáros voltam kb 42 éves koromtól 49 éves koromig probléma mentesen, pedig sokat kellett futni, pakolni nehéz árúval dolgozni. Akkor észrevettem hogy egyre többet fulladok és már naponta többször is használtam a simbicort belégzőport amit előtte alig-alig. Kb 37 éves koromtól szedem rendszeresen a L-Thiroxin nevű gyógyszert amit pajzsmirigyem rendellenes működésére irtak fel.Egy évvel ezelőtt ellenőriztettem a működését és mindent rendben találtak. A napokban vettem észre, hogy hasam egyrejobban nől, a cipőm felvétele is már nehézségekbe ütközik mert rögtön fulladok ahogy lehajolok, fizikai munka hatására reősen zihálok stb. Mivel a hasnövekedés azóta indult meg mióta rendszeresen használom a simbicort port kérdésem annyi lenne, hogy ezt összefüggésbe nem lehet hozni véletlenül? A tüdőgondozóban emlitettem, hogy szedem az L-Thiroxint de különösebben nem foglalkoztak vele és azt mondták a két gyógyszer használata nem ütközik egymással a hasnövekedés nem lehet tőle ez szimplán genetika. Lehet igazuk van de nem vagyok kövér ember 170cm 72kg nem eszem nagy adagokat és nem italozom max 1 üveg sör hetente de talán még annyi sem. Ebben kérném az önök segitségét, hogy esetleg lehet e a két gyógyszernek köze a hasnövekedéshez? Mindig filigrán mozgékony ember voltam de most ez a hasnagyobbodás korlátoz a dolgaimban és elkeserit. Tudom válaszuk nem helyettesiti a pontos diagnózist de jobban van rálátásuk az ilyesmire mint nekem. Ezúton kérem válaszukat a gyógyszerekkel kapcsolatban valamint egymásra gyakorolt hatűásukra! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Kiss Károly.

        dr. Gyulai Nóra válasza a Asthma témában

        Kedves Károly! A kolléganak igaza van, a Symbicort és a pajzsmirigy gyógyszer nincs egymással kölcsönhatásban. A probléma oka nem ez lehet. Javasolnám légzésfunkciós vizsgálatát és egy hasi ultrahangot. Üdvözletel, javulást kivanok


        dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Tőle szeretnék kérdezni

        dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. február 04., 18:11; Megválaszolva: 2018. február 04., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Drnő! 2010 óta gondozott beteg vagyok.Először seredite spray használtam, de sajnos a szervezetem nem tolerálta a sprayt( magas szemnyomás, magas cukor, magas vérnyomás, romló labor értékek miatt). Jelenleg Atimos spray, Montelokast teva...