Mellékhatás vagy fóbia

Tisztelt Doktor Nő! Allergiás asztmám okán, 2018 januárja óta részesülök kezelésben. Az Alvesco nevű belélegzőszer lett első körben a kezelésemre rendelve. Az asztmám tünetmentes lett, azonban rossz tapasztalatokat szereztem a szteroidokkal kapcsolatban. Égett tőle a gyomrom. Második körben, csak az Eonic tablettát használtam, ami nem tett tünetmentessé, jelentkeztek a reggeli fulladások. Április óta a Budesonide-ot használom, 2x100qgr mennyiségben, állítólag ez gyermek adag. Ezzel teljesen tünetmentes vagyok. De.. Elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam a betegtájékoztatót, az előzőleg szerzett rossz tapasztalatok miatt. Félelmetes mellékhatásokról írnak benne. Ezért, azóta már generalizált szorongással is kezelnek sajnos. A kérdésem az lenne, hogy a Budezonide, mint kemikália okozhat-e olyan mellékhatásokat, ami miatt szinte félek a gyógyszerektől, vagy tényleg egy nagy fokú ijedségről van szó, az esetleges mellékhatások ismerete miatt? Az orvosom szerint, olyan pici ez a mennyiség, hogy elhanyagolható a kockázat. Önnek mi erről a véleménye? Köszönettel: János

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gyulai Nóra válasza a asthma témában

Kedves János! Tökéletesen egyetértek a kollégával, kizárt, hogy a belégzett ilyen mennyiségű szteroid bármilyen mellékhatással rendelkezzen. Az is 100%, hogy gyomorégése nem belégzőszertől volt. Javaslom, hogy ha kérdese van a gyógyszerével kapcsolatban, ne a betegtájékoztatót olvassa, hanem kérdezze meg orvosát. A leírtak alapján Önnek erős szorongásos tünetegyüttese van, ami nem függ össze az asthma gyógyszereivel, remélem azóta jobban van!

Kérdés: 2018. augusztus 02., 16:08; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 18:34
Kérdések és válaszok: Asztma
Asztma lenne!?
Van e asztmám
Lehet e bajom?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésem az lenne hogy bölcsesség fog fájdalma miatt (éppen töri át az inyt ) rettentően faj a az inyem.. Erre először...
Hisztamin intolerancia
Kedves Doktornő/úr! 3 éve kezelnek asztmával, krónikus orrnyálkahártya gyulladással! Pár hónapja refluxom is lett.3 hete pedig szorongásos...
Gyógyulni képes az asztma? De...
Tisztelt Doktornő! Egy furcsa, de talán az Ön számára nem szokatlan kérdésben szeretném a segítségét kérni! 37 éves férfi vagyok, fél évvel...