Lila száj

Tisztelt Doktor nő (Úr)! Pár napja nagyon lila volt a szám, alapjában sem a legpirosabb, de ez most ijesztő volt. Másnap voltam szív uh-n, az Mps-en kívül más eltérést nem látott, a kardiológus szerint nem a szívemtől volt. A vizsgálat alatt már nem volt lila a szám.Nem akkor kellett volna inkább a vizsgálat, amikor lila volt még? Ez hozhat más eredményt? Félek, hogy mégis van valami nagy baj.Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Lajtos Melinda válasza az ajkak lilás elszíneződése témában

Tisztelt Kérdező!

A lilás elszineződés az ajkakon, arcon, körömágyon, kéz és láb ujjain természetes reakció akár hideg víz, levegő hatására, ilyenkor érösszehúzódás alakul ki.

De számos betegség tünetei is lehetnek: tüdőbetegség, szívbetegség, érfejlődési rendellensség, a vörösvértestekben lévő hemoglobin abnormalitásai. Mivel kardiológusnál már járt és az eredmények nem indokolják a tünetet, akkor javasolt további tüdőgyógyászati és belgyógyászati kivizsgálás.

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2012. október 05., 09:49; Megválaszolva: 2012. október 09., 20:06
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Post-Covid kezelés TB jogviszony...
Üdvözlöm! Az apósomnak kb. 10 éve nincs bejelentett állása. A TB-t nem fizeti maga után. Januárban volt nem igazolt Covidos. Tüneteket...
Mellkas CT
Tisztelt Doktornő! Mellékelten küldök egy mellkas CT leírást,,melyben van tüdőre vonatkozó rész is,amit szeretnék megmagyaráztatni,illetve...
CT vizsgálat értelmezése
Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, ...
COPD? Mi várható?
Kedves Doktornő! Egy igen szerencsétlen azbesztterhelés következtében (tört azbesztpala rám zúdult a padlásfeljárón keresztül, munkások...
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....