Lelet értékelése

T Dr nö mindkét oldaloncentrálisanill a 4,5-ssegmentumok tulsulyával a bronchusokfala megvastagodott,tágabak de pleurát nem érik el.Gyöngyfuzér szerü megjelenés nem ábrázolodik.Mindkét oldalona 3-s4-ssegmentumokbanbal oldalon a 8-s segmentumban kötegezetség látszik.Solid pulmonális nodulus nem ábázolodikAz axillákban mediastinumban és hilusokban maximum 8mm rövid átméröjú nyirokcsomok láthatok.A perikardiumban a vénapulmonális menténeggy 20x28x30mm zsirdenciáuélesképlet mediastinalis lipomának megfelelhet.Hátso -alsó mediastinumba kis 1,5cm-es gyomor részlet hermiálodot.Gerincen spondylosisjelei humerusfejek oldalkulömbség nélkül.Bal oldalon 1 stemocostalisan,sternoclavicularisan vacuum fenomén látszik.Ez eggy melkas Ct szeretném ha ki értékelné és számomra érthetövé tené van e valami bajom.Köszönetel

Dr. Laki András válasza Mellkas CT lelete témában

Tisztelt Kérdező!

Minden vizsgálat eredményét csak úgy lehet megfelelő módon értékelni, hogy az orvos ismeri az előzményeket, a beteg panaszait, tüneteit is. Mindezek számomra nem adottak, így csak a lelet megállapításait tudom érthetővé tenni. A felvételeket sem láthatom, valamint nem másolta hozzá a radiológus véleményét sem.

A leletben a hörgők tágulatát, falának megvastagodását írják – ezt az állapotot bronchiectasiának is nevezik, gyulladásos folyamatokra hajlamosíthat. A leírt kötegezettség jelentősége a felvételek hiányában nem állapítható meg, elsősorban régi gyulladás maradványainak gondolom. A leírt nyirokcsomók mérete nem érte el a kóros nagyságot. A szívburokban zsírcsomónak megfelelő képletet írtak. Kis rekeszsérvet (a gyomor kis részletének a mellkasba türemkedését)látták. A gerincen porckopásos eredetű elváltozások, a szegycsont bal oldalán ízületi bántalmakat írtak.

A lelet több féle, nem súlyos elváltozás leírását tartalmazza. Javaslom, hogy a vizsgálatot kérő orvossal, kezelőorvosával beszélje meg, hogy mi a lelet jelentősége az Ön számára.

Kérdés: 2022. január 18., 20:45; Megválaszolva: 2022. január 23., 21:26
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Kisgyermek balesetével/röntgennel...
Szájnyálkahártya elváltozás
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 éve visszatérő bal oldali szájnyálkahártya duzzanat jelentkezik nálam a bal felső szájnyálkahátrtyán (az orca felőli...
Mammográfia és mellkas CT
Tisztelt Doktor Úr! Március 17-én mammográfián voltam, majd ápr. 1-jén mellkas CT-t végeztek (mellkas CT 5 másodperc és 40 másodperc) ....
Lelet értelmezése
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudna-e segíteni a párom MR vizsgálati eredmény kielemzésében?...
MR lelet értelmezése
Tisztelt Doktor Úr. Kérem eltudnå magyarázni mit jelentek a leletemre leírtak? Van bármi tennivalóm? Mitől lehet csontelmeszesedés? Köszönöm a...