Lipoma lehet

Kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni es a tanácsát, hogy hova fordulhatnek milyen irányban induljak tovább. Karácsony előtt pár nappal derült ki hogy Crohn beteg vagyok ennek igazolására vegbeltukrozes készült majd szovettan, ami nem tudta teljes mértékben igazolni, majd a kontrasztos hasi ct. igazolta a terminális ileum 7 cm es szakaszát. Vélemény: mers.hepatomegalia, a terminalis ileum kb 7cm szakasza körkörösen bth. 5-7 mm fallal,a colon desc. 2 max 7 mm atm.divertikulum van. Meg annyi hogy a bal mellekvese szára kissé szélesebb, de kóros kontraszt halmozodas nem látszik. A kis medencében elszórtan néhány max 7 mm atm.nyirokcsomo abr, megnagyobbodott nyirokcsomo nem látható. Salofalk 3 g szedek. Kb. egy hónapja egy furcsa hátfájással kezdődtek panaszaim ami nem ízületi jellegű, kizárólag a bal oldalra koncentrálódik a bal lapocka alá es fele néha átfogja a bordaimat de nagyon rossz érzés. Olyan mintha vastagabbnak éreznem a bőröm, mintha a lagyresz fájna… készült egy hónapja mellkas rtg. sine morbo eredménnyel. A napokban ismételten készült hasi (nov elején is volt hasi uh. negatív eredménnyel) Uh. a fenti eredménnyel a terminalis ileum szakasza mers. hepatomegalia. Kertem a hat jobb oldalának lagyresz vizsgálatát derék magasságban egy ott tapintott fájdalmasnak ítélt csomó miatt 3*1.5 cm ovális alakú echodus képlet a subcutisban ami lipomanak felel meg a doktor nő szerint. De ezek nem fajnak elmondása szerint. Most a másik oldalon egy kissé magasabban a derék felett van egy fájdalmas csomóm ami feszít es faj, érzésre hasonló kiterjedésű lehet mint a másik . Rossz rajta feküdni… olykor a bal bordaim alá is sugárzik nemi fájdalom, a hasam két oldalán a bordaim irányában is szokott lenni érzékenység a lagyresz tekintetében. Van egy lipoma a bal mellemben aki jelenleg nem problémás a hasamban gyomor tájékon aki szokott húzódni (gereblyezes során kertesz vagyok) ill. bal oldalamnál a borda sarkánál a hasi lagyreszben is tapintottam érzékeny csomot. Van a torkomban is egy diszkomfort érzés… Pajmirigy uh. is készült a napokban mindkettő normál nagysagu a bal lebeny középső részen 5*8mm jól hat.mers.echoszegeny képlet adenomanak felel meg,Beningus jell. Az isthmus norm.széles. Nyalmirigy,nyaki erek, nyirokcsomok rendben. Ha őszinte szeretnék lenni rettenetesen félek… egy rosszindulatú történéstől. Tavaly nyáron második oltásom után Astra mellkasi panasz, gyengeség sok vizsgálaton keresztül estem át pl coronaria ct minden negatív eredménnyel. December első harmadában készült nagy labor crp 7,3 süllyedés 34 a többi értek a referencia értéken belül. Legyen szíves segíteni, tanácsot adni mi lehet a problémám oka es hova fordulhatnék? (Sebészetre kertem időpontot.) Hálásan koszonom! Üdv. Anikó

Dr. Laki András válasza lipomák fájdalom hasi CT témában

Tisztelt Kérdező!

A lipomák (zsírcsomók) általában tünetmentesek, de néha fájdalommal is járhatnak, ha növekednek és egy idegpályát nyomnak. Ilyen esetekben szóba jön a műtéti eltávolításuk. A laboratóriumi vizsgálat során leírt magasabb gyulladásos értékeket okozhatja a Crohn betegsége, ennek kontrollja is javasolt. A torokban érzett diszkomfort érzést nehéz a távolból megítélni, többek között reflux betegséggel, helyi gyulladással lehet kapcsolatos, de akár szorongásos eredetű is lehet. A háti fájdalmával kapcsolatban az ultrahang és a CT vizsgálatokkal szerencsére nem igazolódott kóros elváltozozás, de, mivel fizikai munkát végez, felmerülhet, hogy mégis mozgásszervi, például izom-eredetű is lehet, kérjen reumatológiai vizsgálatot is. A sebésszel beszélje meg a lipomákat.

Kérdés: 2022. január 09., 10:23; Megválaszolva: 2022. január 09., 20:38
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mr lelet véleményezése
Kisgyermek balesetével/röntgennel...
Szájnyálkahártya elváltozás
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 éve visszatérő bal oldali szájnyálkahártya duzzanat jelentkezik nálam a bal felső szájnyálkahátrtyán (az orca felőli...
Mammográfia és mellkas CT
Tisztelt Doktor Úr! Március 17-én mammográfián voltam, majd ápr. 1-jén mellkas CT-t végeztek (mellkas CT 5 másodperc és 40 másodperc) ....
Lelet értelmezése
Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tudna-e segíteni a párom MR vizsgálati eredmény kielemzésében?...