Mellkasröntgen covid után

üdvözlöm! Március elején átestem a covidon pár napot betegeskedtem igazából nem volt súlyos tünetem. Utána viszont hamar erőltethettem meg magam. Egy ismerősömnél elég sok kerti munka volt (szitálás ásás gyökérkiszedés) szóval eléggé megdolgoztattam magam. Utána kezdtem el érezni hogy tompa szúró érzések jelentkeznek a szivem környékén és a mellkasom alatt mindkét oldalon. Megijedtem rendesen igy jelentkeztem egy poszt covid kivizsgálásra amin először vérvétel volt. április 14.én. Ott az értékek határértékek között voltak (d dimer kardiális troponin ck-mb) stb a ferritin volt magas 363 mikrogramm/mol. A szivemet nézték meg nyugalmi ekg és szivultrahang nem mutatott semmi kórosat. Volt egy mellkasröntgen amit azonban sajnos nem tudtam kiértékeltetni senkivel ezért irok ide. :) Szóval a mellkasröntgenen ez áll: április 21. " A rekeszkontúr követhető. a sinusok szabadok. A szív nem nagyobb.Az aorta közepesen tág. Normális tágasságú hilusi erek. Mindkét oldalon paracardiálisan jelzetten fokozott kötegezettség látható. Pneumoniára utaló beszűrődés nem ábrázolódik. Az ami nyugtalanít az az utolsó előtti mondat. Azt értem hogy tüdőgyulladásra utaló beszűrődés nincs de mit jelent a fokozott kötegezettség? Van ezzel dolgom? Szeretném végre magam mögött tudni ezt az egészet megnyugtatóan. Köszönöm előre is válaszát! Tisztelettel K.László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza poszt Covid mellkas röntgen témában

Tisztelt Kérdező!

Nem világos számomra, hogy ha egy poszt-Covid kivizsgálás történt, annak a végén nem kapott egy összefoglaló véleményt az állapotáról, ami a mellkasröntgen értékelését is tartalmazza? A felvétel hiányában a megítélés nem lehet teljes értékű. A "jelzett fokozott kötegezettség" (ami egy minimális eltérést jelent) gyulladásos folyamat maradványa lehet. Amennyiben régebbi felvételek rendelkezésre állnának, az hasznos volna összehasonlítás céljából. A fokozott fizikai munka utáni panaszairól - ha a szív eredetet a vizsgálatokkal nagy valószínűséggel ki lehetett zárni - elsősorban a mozgásszervek (izmok, inak) túlterhelésére gondolok. A további esetleges teendőket a vizsgálatot vezető orvos véleménye szabja meg.

Kérdés: 2021. április 27., 13:54; Megválaszolva: 2021. április 28., 21:41
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Sugárterhelés - hólyaggyulladás
Kedves Doktor Úr! Tegnap készült háti és ágyéki gerincemről röntgenfelvétel, 2 háton fekvő helyzetben és 2 oldalfekvésben. 48 kiló vagyok...
Ct máj eredmény
CT: A máj kissé nagyobb, natív denzitása mérsékelten csökkent. Állományában a jobb lebenyi segment határon 26 mm átmérőjű, S6, S5-ben elszórtan...
CT eredmény
A máj kissé nagyobb, natív denzitása mérsékelten csökkent. Állományában a jobb lebenyi segment határon 28 mm átmérőjű, S6, S5-ben elszórtan...
Natív koponya CT lelet
Szép napot kívánok! Édesanyámnak meg érkezett a koponya CT eredménye és szeretnénk meg tudni, hogy ez az eredmény mit jelent, mert csak jövő...
Lelet értékelés
Üdvözlöm. Kérem szíves segítségét a lelet kiértékelésében, hogy mennyire tekinthető sulyosnak az alábbi írás. Nyaki fájdalom és jobb váll...