Csípő mr vizsgálat

Tisztelt Dr.Úr! Reumatológus orvos csípő mr vizsgálatot javasolt, az alábbi megjegyzéssel: "necrosis capitis femoris?,impingement sy?, bursitis?, coxitis?". A tüneteim jobb oldali csípő-ágyéki-és szeméremcsont feletti fájdalom, enyhe duzzanat a jobb csípőtövistől kezdve a szeméremdombig, fájdalom és duzzanat a jobb comb belső oldalán, változó intenzitású merevség a jobb comb felső-elülső részén a láb emelésekor járás közben. Korábban ultrahang a szeméremcsonton az izom tapadásánál enyhe gyulladást mutatott. A vizsgálatot magánúton végeztetném, és bejelentkezés előtt vettem észre, hogy kétféle hasonló vizsgálat elérhető: csípő ízületi mr, és csontos medence mr, de a vizsgálatok leírása alapján nem tudom melyik lenne megfelelő, az orvos pedig jelenleg nem elérhető hogy megkérdezzem. Kérem írja meg véleményét, előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza a Csípő MR vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező! A reumatológus, ahogy Ön is idézi, csípő MR vizsgálatot javasolt, a feltett kérdések a csípőízületre és környezetére vonatkoznak. A csípőízület MR vizsgálata során mindkét ízületről készülnek sorozatok, a kóros oldalról kiegészítő méréseket is végezhetnek. A csontos medence vizsgálatát ennél nagyobb területről készítik , amibe beletartozik mindkét oldali csípőízületen kívül a medence többi csontja, a csípőlapátok és a keresztcsont is. Úgy gondolom, hogy a szeméremcsontja a csípőízületi vizsgálat során is a látótérbe kerül, a medence többi részének ábrázolására valószínűleg nincs szükség. Mindenesetre a reumatológus javaslatát, ambuláns lapját (vagy beutalóját, ha írt) vigye magával és mutassa meg a vizsgálat előtt.

Kérdés: 2021. január 12., 20:51; Megválaszolva: 2021. január 13., 21:33
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?
sikeres mellkas rtg.
Tisztelt Dr. Úr! Lehet a kérdésem kissé szokatlan finoman kifejezve, de arra lennék kíváncsi, hogy volt 2 melldaganatom 20 év különbséggel, az...