Orchiopexia

Tisztelt Doktor Úr! Orchiopexián ( here fixatio ) vagyok túl, amire azért volt szükség, mert nyíró irányú erő hatott a jobb herémre és "reccsent" ( szerintem az inguinalis tendon / inguinalis ligamentum / medialis cremaster érintett ebben a "reccsenésben" ). A szövet gyengülése a lateralis cremaster torsioját / gyengülését is okoz(hat)ta. Amikor a lateralis cremaster ki volt fordulva, idegrendszeri panaszokat okozott. Amikor visszaforgattam, ezek azonnal megszűntek. A műtét után ezek az idegrendszeri panaszok fennállnak. A here jól lett rögzítve ( dopplerrel kimutatható a keringés a herében és a vas deferens ereiben ), de a cremaster izmok - véleményem szerint - nem jól állnak, mivel hónapokon keresztül hajtottam végre magamnak a manualis detorquatio-t és a panaszok mindahányszor megszűntek. Kérem tekintse meg az alábbi natív MRI felvételeket, és véleményezze azokat, elsősorban a piros nyíllal jelölt részek érdekelnek, a bal felső sarokban számoztam őket, köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza a Vas deferens MR témában

Tisztelt Kérdező! A Webbeteg orvos válaszol rovat keretében nem vállalom képalkotó vizsgálatok másodleletezését, véleményezését, ennek technikai és jogi akadályai is vannak. Az erről szóló tájékoztatás a honlapon is szerepel a személyes bemutatkozásom alatt. Az előző kérdésében a vas deferens lefutási rendellenességét vetette fel, jelenleg a cremaster izom kifordulását vélelmezi. Amennyiben panaszai jelenleg is fennállnak, javaslom, hogy konzultáljon a műtétet végző urológussal, és az MR felvételeket mutassa meg Neki.

Kérdés: 2020. október 06., 19:48; Megválaszolva: 2020. október 08., 07:15
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire káros ennyi sugárzás?
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly ősszel voltam mammográfián és tüdőszűrőn, ezek a rendszeres éves szűresek voltak. Majd decemberben kórházba...
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...