• Emlő uh

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Mindkét mellém én egy elég nagy méretű csomót észleltem, amikor fura elváltozásokat lettem figyelmes. Bimbó erezettsége, furcsa redőzése ami eddig nem volt. 2 ultrahang vizsgalaton voltam, ahol negatív eredményt kaptam, de továbbra is érzem a csomót, a bimbó elváltozások megvannak. Továbbá kidulled az egész hasam, puffadt. Egy uh vizsgalat mennyire megbízható, látja az esetleges tumoros elváltozást? Köszönettel

        Dr. Laki András válasza a Emlő ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező! Látatlanban bármilyen elváltozásról biztosat mondani nem lehet. Nem egészen világos, hogy a csomót a bimbóknál érzi-e esetleg másutt. Egy tapintható, nagy csomó, ha valódi elváltozás, ultrahanggal nagy valószínűséggel ábrázolódott volna. Panaszok illetve tapintható csomó esetén az Ön életkorában a mammográfia elvégzése is indokolt lehet. A hasi panaszok valószínűleg függetlenek az emlő elváltozásoktól, konzultáljon háziorvosával, elsőként egy hasi ultrahang vizsgálatot javasolok.


        Kérdés: 2020. április 12., 15:18; Megválaszolva: 2020. április 17., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: