• Tüdő rtg.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Tüdő rtg-n voltam amit egy nőgyógyászati műtéthez kért az altató orvos.A lelet a következő. Éles szélű rekesz, szabad sinusok.Nem nagyobb szív.Kp.tág aorta.Szabályos hilusok.Csúcsokban emphysema.Tiszta tüdők. Szeretném megkérdezni milyen ez a lelet van-e benne esetleg ami nem jot jelent.Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Katalin

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg. lelet témában

        Kedves Katalin! Ez a lelet alapjában véve negatívnak tekinthető. A csúcsokban leírt tüdőtágulást a későbbiekben érdemes tüdőgyógyásszal megkonzultálni. Ezt okozhatja dohányzás, de a röntgen lelet önmagában kevés az emphysema bizonyítására. Jelenleg nincs sürgős tennivaló, nincs olyan elváltozás ami miatt a tervezett műtét ne lenne elvégezhető. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. március 12., 15:49; Megválaszolva: 2020. március 17., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.