• Gyermek röntgensugárzás mértéke

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr Egy kisebb nyílt seb miatt a hároméves kisfiamon kétirányú koponyaröntgent végeztek el. Mivel sok helyen olvasni, hogy a gyerekek szervezete akár háromszor érzékenyebb erre a sugárzásra, így nagyon félek, hogy mi lesz ennek a lehetséges következménye... kérem segítsen abban, hogy milyen jelekre figyeljek mostantól és milyen időközönként, hogy időben megelőzhessünk egy nagy bajt, amit e sugárdózis ennyi idősen érte. Nagyon köszönöm előre is megtisztelő válaszát Doktor Úr!

        Dr. Laki András válasza a Röntgen gyermekkorban témában

        Tisztelt Kérdező! A kisgyermekek szervezete valóban érzékenyebb a sugárterhelésre, de ez nem jelenti azt, hogy egy-két röntgenfelvétel reális kockázatot jelentene. Igen alacsony mértékű, csak statisztikailag becsülhető rizikóról van szó. Így nincs oka aggodalomra, ez külön teendőt nem igényel. A röntgenvizsgálatoknak megvan a fontos helye és a szerepe az orvosi gyakorlatban, indokolt esetben gyermekeken is el lehet végezni azokat.


        Kérdés: 2020. február 13., 17:16; Megválaszolva: 2020. február 14., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Érzékeny a bőre?
        Ezerarcú PMS
        Az alábbi tanácsok egyszerűen segíthetnek a tünetek enyhítésében.
        Elkerülnéd az antibiotikumot?