• CT-n átesett személy + terhes személy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 27 hetes terhes vagyok, a kolléganőm (akivel 8-16:30ig ülök egy irodában) a tegnapi napon orrmelléküreg CT vizsgálaton esett át. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a szinte egész napos egy légtérben tartózkodás ártalmas lehet-e a magzatra? Számomra is véletlenül derült ki a dolog, sajnos nem tudtam felkészülni rá. Köszönettel: A.

        Dr. Laki András válasza a CT után sugárveszély témában

        Tisztelt Kérdező! A CT vizsgálatok során a röntgensugár nem marad a betegben, tehát nem is léphet ki belőle, így nem jár veszéllyel a környezetére.


        Kérdés: 2020. január 16., 15:29; Megválaszolva: 2020. január 16., 16:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: