• Röntgenfelvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Röntgenezéssel kapcsolatban szeretném segítségét kérni. Idén áprilisban úgy alakult, hogy fogászati panoráma röntgent kellett készíttetnem , amit most októberben megkellett ismételni. Október 22-én megyek mammographiai röntgenre (az időpontot már 3 hónapja adták) illetve, november első felében kell(ene) tüdőszűrésre mennem éves alkalmassági vizsgálat miatt. Sajnos ezek a röntgenek most nagyon sűrűn alakultak Nekem. Kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet a 4 röntgensugárzás káros számomra, esetleg a tüdőszűrést próbáljam kicsit eltolni? Terhes nem vagyok, nem is szeretnék (több) gyermeket. Válaszát előre is köszönöm! Szűcs Ditta

        Dr. Laki András válasza a Röntgenfelvételek sugárterhelés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt röntgenvizsgálok együttesen sem okoznak olyan mértékű sugárterhelést, amitől aggódnia kellene. Általánosságban, a sugárhatások az ember élete folyamán összeadódnak, és gyakorlatilag alig lehet szerepe annak, hogy milyen időközönként érnek bennünket, vagyis nincs értelme elhalasztani a tüdőszűrését.


        Kérdés: 2019. október 15., 14:01; Megválaszolva: 2019. október 16., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.