• Lelet leolvasas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno! A leletem nyaki gsrinc rtg szedules miatt nyaki borda nem lathato lordosis ive csokkent csigolya test magassaga megtartott peremek ventral fele kb.harmad tulsulyaval megnyultak zarolemezek simak a porcreszek c4-7 kozott dorsalisan kp.fokban szukebbek. Erre szeretnek rakerdezni koszonom

        Dr. Laki András válasza a nyaki gerinc rtg témában

        Tisztelt Kérdező! Egy röntgenleletet mindig a tünetekkel, panaszokkal együtt lehet jól értékelni. A távolból csak a kóros eltérések leírásának érthetőbbé tételére tudok vállalkozni. A lordosis a gerinc normális nyaki görbülete, ami a leírás szerint csökkent. A csigolyák pereminek megnyúlása porckopásos eredetű jel. A 4- 7 nyaki csigolyák közötti porckorongok hátul közepes mértékben laposabbak ami szintén túlterheléses eredetű lehet. Más kóros eltérést nem írtak, a többi megállapítás normális. A kezelés és az esetleges további vizsgálatok megbeszélésére forduljon a kezelőorvosához.


        Kérdés: 2019. január 28., 08:58; Megválaszolva: 2019. február 04., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: