• Mellkas CT. vizsgálat magyarázatát kérném szépen.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Kérem szíves segítségét a CT. vizsgálatom eredményének egyes részeinek megértéséhez. Mk. csúcsban heges pleuralis kötegek figyelhetők meg. A tüdőben gócos vagy infiltratív eltérés egyik oldalon sem különül el. Mindkét oldalon az alsó lebenyek területében dorsalisan fokozott peribronchialis rajzolat látható. Vélemény: Degeneratív jelek. A csúcsokban residualis kötegek. Előre is tisztelettel és köszönettel várom válaszát. N Sné 75 éves

        Dr. Gyulai Nóra válasza a mellkas CT témában

        A lényeg az, hogy csak korábban lezajlott gyulladás maradványának jelei láthatók, semmi érdemi kóros nincs rajta. Mindenesetre vigye el annak az orvosnak is a leletet, aki a vizsgálatra beutalta!


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 13., 14:58; Megválaszolva: 2018. szeptember 17., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: