MR-MRA vizsgálattal kapcsolazos

T.Doktor Úr/Nő! 2015.11.21.-én a folyamatos lebegő-érzés, dobhártya feszülés miatt MR-MRI vizsgálaton voltam, a kapott vizsg.eredmény szerint egy 2x1.8 cm. arachnodiális cystának vélhető eltérés látható. A beutaló dr.nő Arlevert gyógyszert irt fel, és megnyugtatott, hogy nem igényel más teendőt a fennti diagnózis. A panaszaim nem multak el, --inkább kissé erősödtek. ..és egy kérdés merült fel bennem, mégpedig: Az MR vizsgálatkor a felső, kivehető fogsor természetesen nem volt bennt, de---az alsó fogakon fixen beépitett fém sin van, ami akkor eszembe sem jutott.. ---csak most---utólag... Okozhatott ez valamilyen zavaró tényt, eltérést a vizsgálatban? Hova fordulhatok a további vizsgálatok miatt? Köszönöm előre is válaszukat.

Dr. Laki András válasza MR vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

A felvételeket látni kellene ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, okoztak-e a

fogpótlásai zavaró műterméket. Ha a fogak zavarják az értékelést, azt a

leletben meg szokták említeni. Mivel az MR vizsgálat több síkban és

többféle méréssel készül, amelyek nem egyformán érzékenyek a fémanyagokra,

bizonyára voltak olyan sorozatok, melyeknél jól meg lehetett ítélni az

említett eltérést. Mivel nem írta, hogy milyen szakorvos küldte MR

vizsgálatra (feltételezem, hogy ideggyógyász) , a továbbiakban még

fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék, ha még nem volt.

Kérdés: 2016. február 22., 15:42 ;Megválaszolva: 2016. február 24., 21:09
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Epe Colesterin polip máj
Üdvözlöm Dr úr! Az lenne a kérdésem még hogy pajzsmirigy alulműködésem van mri vizsgálatom lessz szabad e intravénas Kontraksztanyagot kapnom?...
Koponya-orbita mr
Egyoldali, szemöldöktáji/ szem feletti, ill. szemmozgásra rosszabbodó fejfájás miatt szeretnék kontrasztanyagos mr vizsgálatot csináltatni, saját...
MR vizsgálat eredménye
Tisztelt Doktornő! Szeretném a segîtségét kérni az MR eredményemmel kapcsolatban. Sajnos nem értem anit leîrtak benne. Lapos sacrum, a...
mri kontrasztanyag+immunrendszer...
Tisztelt Dr.Kerekes Éva! Ct vizsgálatot végeztek nálam 17 éves koromban, mert sokat fájt a fejem.De nem mutatott ki semmit és azt mondták, hogy...
MR koponyavízsgálat
T. Doktor Úr! Abban kérném a tanácsát, hogy, a neurológus MR koponya vizsgálatot javasolt, de nekem 1987-ben mechanikus sorin 27 fémműbillentyű...