Ismeretlen eredetű gáttájéki fájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Hosszú ideje húzódó egészségügyi problémám kapcsán, a mellékelten csatolt képlet elemzésében kérném segítségét. Március 14-én részt vettem egy bemutató spinning órán, melyet követően hasprés hatására a jobb oldali gáttájéki területen erős fájdalom kíséretében, a nagyajaktól a combtő irányába húzódóan, kb. mutatóujjnyi vastagságú kitüremkedés jelent meg. Az elváltozás csak hasprés hatására érzékelhető, illetve fájdalmat ülés során okoz. Mivel korábban a másik oldalon volt már Bartholin cisztám és nagyon hasonlóak voltak a tünetek, először erre az elváltozásra gondoltam, de ezt a lehetőséget több nőgyógyász szakorvos is elvetette. Végül, hosszas hetek, hónapok elteltével - belgyógyászat, proktológia, reumatológia, neurológia, nőgyógyászati vizsgálatok - a tizedik (! ) orvos (szintén nőgyógyász) ritka sérvfajtára gyanakodott, mellyel augusztus 10-én meg is műtött - laparoszkópos eljárással. Sajnálatos módon a diagnózis nem állta meg a helyét, nem sérv okozza a hónapok óta tartó fájdalmat, további megoldást még nem sikerült találnunk... MR felvétel készült, de a leletező orvos szerint nem látható elváltozás az érintett területen. Én azonban úgy látom a csatolt fotókon, hogy a fájdalmas oldalon mást mutat a felvétel, mint az "egészséges" területen - ennek megállapításában kérném a doktor úr segítségét: Kérdésem lenne, hogy a doktor Úr véleménye szerint a csatolt, MR-felvételekből nyert képeken a pirossal bekarikázott területen (szemből nézve bal oldalt) milyen eredetű elváltozás látható, illetve mely szakterületen praktizáló orvos lenne szükséges felkeresnem, hogy végre pont kerüljön ennek az ügynek a végére.. Válaszát előre is köszönöm, maradok tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Gáttáji probléma témában

Tisztelt Kérdező!

Köszönöm a bizalmát, amivel az eddig megoldatlan problémájára, immáron sokadik szakorvosként, így az interneten tőlem vár segítséget. Sajnos, előre kell bocsátanom, hogy egy MR vizsgálat sokkal bonyolultabb annál, mintsem egyetlen, beszkennelt vagy lefotózott (lehet, hogy az eredetinél rosszabb minőségű) felvételéről valamilyen véleményt lehessen mondani. Ez még a szakemberek számára is szinte lehetetlen. Ahhoz, hogy egyáltalán meg lehessen ítélni, hogy az Ön által megjelölt részlet kóros-e, ahhoz a többi felvételt, több síkban is látni kellene, ami ezen a fórumon lehetetlen. Egyetlen szeletben bármilyen vélt vagy valós aszimmetria következhet a test, ez esetben a kismedence egyéni aszimmetriájából, vagy abból is, hogy a vizsgálat közben nem feküdt tökéletesen vízszintesen. Ez egy valódi leletezésnél nem okoz problémát, mert valamennyi szeletet látjuk, mi van előtte és utána. Ha megnézi a felvételt, sok más részletet talál rajta, ami szintén nem szimmetrikus, de mégsem kóros, csak most éppen nem azt a területet keresi. A bekarikázott képlet egyébként a zsírszövethez tartozik, és normális is lehet. Cisztára nem utal a kép. Vélelmezem, hogy az MR felvétel nem hasprés közben készült, viszont azt írta, hogy a képlet csak akkor jelentkezik, tehát nem is biztos, hogy egy MR vizsgálat teljes mértékben kimutathatja, mi is a baj. A szóba jövő szakorvosok listáját Ön gyakorlatilag már kimerítette, ugyan általános, hasi sebészt nem említett, bár a proktológusok általában specializálódott sebészek. Az, hogy a panaszai ilyen hirtelen és egy fizikai erőkifejtés során keletkeztek, nagyon abban az irányban mutat, hogy mégis valamilyen sérv, sérvszerű eltérés lehet a háttérben, még ha a laparoszkópos műtét nem is volt sikeres emiatt. Ez esetben sebészeti lehet a gond. Úgy gondolom, hogy egy, erre a problémára célzottan kért és célzottan végzett ultrahangvizsgálat – vagyis nyugalomban és préselés közben is nézve – választ adhat arra, hogy mi is van ott, és hogyan türemkedik ki, és azzal már közelebb juthat a megoldáshoz. Ha, ahogy írja, ez a dolog ilyenkor tapintható, akkor nagy valószínűséggel a préseléses ultrahanggal valamit fognak látni ott. Ezt követően már jobban meg lehet tervezni a következő lépést.

Kérdés: 2015. augusztus 13., 10:52; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 19:22
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...
Koponya MR vizsgálat
CT Eredmény
Ma kaptam meg a vizsgálat eredményét .. szeretnek választ kapni mert nem ertem