pajzsmirigy vizsgálat eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy kell-e foglalkoznom a pajzsmirigyemmel, vagy a leírtak szerint nincs gond vele? Probléma, hogy 1-2 mm-el nagyobb a jobb, mint a bal? Mi a véleménye? Mire figyeljek oda ezek után? TSH: 2, 30 Pajzsmirigy UH vizsgálat eredménye: A pajzsmirigy jobb lebenye 17x20x45 mm-es, a bal lebeny 16x20x40 mm-es. A lebenyek állománya homogén szerkezetű, körülírt göb nem látható. A vascularisatio megtartott. Az isthmus nem szélesebb. A nyaki nagyerek mentén kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódik. Pajzsmirigy izotóp vizsgálat eredménye: Lelet: Beadott aktivitásmennyiség: 100MBq Alkalmazott radiofarmakon: Tc-99m pertechnetat iv. Mérsékelten nagyobb jobb lebeny, normális nagyságú bal lebeny ábrázolódott. A pajzsmirigy aktivitásfelvétele megtartott. Orvosi vélemény: Mérsékelten nagyobb jobb lebeny, normális nagyságú bal lebeny, functionalisan elkülönülő terület nincs. a Tc-uptake: 2, 2% Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza Pajzsmirigy ultrahang izotópvizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

Az ultrahang leletben leírt 5 mm-es hosszirányú és 1 mm-es szélességbeli

különbségnek nincs jelentősége, ennyi variáció a két oldal között szinte

mindenkinél megtalálható. Az ultrahangvizsgálat mérései alapján az

átlagosnál valamivel vaskosabbak a lebenyek de egészében még a kóros méret

határa alatt van. Valószínűleg az izotóp vizsgálat során is jelentkezett ez

az aszimmetria, az izotópos szakorvos szerint a jobb lebeny mérete már

megnagyobbodást jelent. Abban mindkét vizsgálat megegyezett, hogy göb,

illetve izotóppal körülírt működési zavar nem mutatható ki, továbbá a TSH

érték is a normális tartományban van. Szerintem nincsen jelenleg nincsen

teendője a pajzsmirigyével, de az tulajdonképpen nem derült ki, hogy miért

is vizsgálták Önt ki ez irányban. Az ultrahang vizsgálatot érdemes lenne

megismételni egy év múlva, hogy a pajzsmirigye növekszik-e.

A leleteit mutassa meg a vizsgálatokat kérő kezelőorvosának is, ha esetleg még nem tette, és beszélje meg vele is.

Kérdés: 2015. június 24., 10:19; Megválaszolva: 2015. június 26., 14:31
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mammográfia sugárártalom
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...
Koponya MR vizsgálat