Fej CT miatt kialakuló hajhullás és pajzsmirigy alulműködés?

Kedves Dr.Laki András! 17 éves koromban végeztek nálam egy natív koponya Ct, mert sokat fájt a szemem mögött. Amiről később kimondták, hogy valószínűleg csak migrén okozza. 3-4 hónap múlva a hajam nem jelentősen, de folyamatosan elkezdett hullani. A vérvételek mind negatívak voltak, nem volt gócpont, hogy az okozta volna. 2 évvel később elmentem egy pajzsmirigy vizsgálatra, ahol enyhe pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak egy fél letroxot kellet szednem majd rendbe jött. Nemrég újra ellenőríztettem és sokkal nagyobb volt az eltérés. Jelenleg egy egész letroxot kell szednem. Az lenne a kérdésem, hogy a CT vizsgálat, ami fiatal koromban volt elvégezve okozhatta-e a hajhullásomat és évekkel későbbi pajzsmirigy alulműködésemet? Őszinte válaszát előre is köszönöm szépen! Szép napot kívánva, üdvözlettel: egy 26 éves lány

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza koponya CT vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

Az elvégzett koponya CT vizsgálatnak nincsen köze sem a hajhullásához, sem a később diagnosztizált pajzsmirigy alulműködéshez. Ha a 17 éves korában készült vérvételek esetleg nem terjedtek ki volna a pajzsmirigyhormonokra, akkor elképzelhető, hogy már akkor is egy fel nem ismert alulműködése volt, és az okozhatta a hajhullást. Máskülönben a hajhullásnak számos oka lehet, és nem mindig derül ki a kiváltó ok.

Kérdés: 2015. április 25., 11:13; Megválaszolva: 2015. április 26., 19:57
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR koponya vizsgálat véleményezése
Tisztelt Doktornő! A feleségem egy ideje szédülésre .hányigerre zsibbadásra panaszkodik kórházba vitték ezekkel a tünetekkel mert nagyon szédült...
Anykoponya MR
Agykoponya MR vizsgálaton eltérést nem találtak, mindössze egy mondat szerepel benne, ami miatt aggódom. Nem tudom, hogy konkrétan mit jelent a...
Ultrahangos kérdés
Kedves Doktor Úr! Mivel rendszeresen van húzó, tompa fájdalmam a jobb vese tájékán, amit elől és a hátamba sugárzóan is szoktam érezni, ezért...
Van ilyen káros hatása az MR...
Tisztelt Doktor Úr! Az MR- vizsgálat kockázatával kapcsolatos lenne a kérdésem. Volt egy kontrasztanyagos koponya MR- vizsgálatom. 3 hónapig tartó...
Sugárterhelés