hemangioma

Tisztelt Doktor! 53 eves no vagyok, 9 eve mutottek mellrakkal, azota tunetmentes vagyok.3 es fel eve nagyon faj a derekam, 3 mr keszult ez ido alatt, enyhe gerincserv l5-s1, degenerativ elteresek. A tegnapi viszont az L3 csigolyaban egy 10mm -es hemangiomat abrazolt.Kerdesem az lenne, ez visszahuzodhat, vagy torvenyszeruen noni fog? (az idegsebesz doktor ur azt mondta, hogy nem mutendo a serv, errol a hemangiomarol nem is tett emlitest, en utolag lattam a radiologus doktor ur altal kiadott leletben; nem Magyarorszagon elek) Nagyon koszonom elore is a valaszat.

Dr. Laki András válasza Csigolya hemangioma témában

Tisztelt Kérdező!

Az ágyéki csigolyákban MR vizsgálat során gyakran látunk ehhez hasonló hemangiómákat, vagyis ereket tartalmazó jóindulatú elváltozásokat, csomókat. Ezek MR felvételeken típusos esetben jellegzetesek, gyakorlatilag nem téveszthetők össze mással.

A tapasztalat szerint gyakran változatlanok, esetleg lassan növekedhetnek is, de az Ön által említett méretben nincs jelentőségük. Érdemes volna utólag összehasonlíttatni a felvételeket, hogy korábban megvolt-e, illetve a három MR vizsgálat alatt változott-e. Tünet- és panaszmentes esetben nincs velük teendő, az idegsebész is talán ezért nem említette Önnek, miután úgy találta, hogy a panaszait a többi elváltozás (a gerincsérv és a többi degeneratív - porckopásos - elváltozás) okozza. Ha esetleg növekedést mutatna, akkor MR vizsgálattal tovább kell követni az állapotát.

Kérdés: 2015. február 26., 19:43 ;Megválaszolva: 2015. február 27., 16:10
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...
Lelet kielemzése
Kedves Doktor nő! Kérem szépen tessék már elmagyarázni, hogy ebben a leletben mi található. Köszönöm.