Légzőszervi megbetegedés?

Tisztelt Dr.Hangonyi Csilla! A múlt héten voltam tüdőszűrésen, és ma mentem vissza az eredményért, de nem adták ide mert, hogy "kiemelt", nagyon megijedtem, tüdőrákos vagyok? Hébe-hóba dohányzom, reggel 1 szálat és 5 órától pár szálat még, 1 mg-at, de van, hogy két hétig sem szívok semmit, leteszem.Felküldtek a recepciós pulthoz és ott azt mondták, ne idegeskedjek, lehet, hogy vmi rég tüdőgyulladásból visszamaradt vmi, vagy nem jól vettem a levegőt, stb.Ha sürgős lenne akkor telefonáltak volna. Pesten készítették a felvételt, eddig Szolnokon, lehet, hogy eddig is volt vmi a felvételen, csak most nem tudták az előzőhöz hasonlítani? Még soha nem volt ilyen, minden évben csináltattam tüdőszűrést az EÜ könyvemhez.Szedek sok vitamint is! Most nagyon félek és úgy érzem megőrülök jövő hét szerdáig...mit csináljak, menjek el magánorvoshoz? Várom mielőbbi válválaszát! köszönettel: Mónika

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőszűrés témában

Kedves Mónika!

Vélhetően egy magán orvos sem tudja a korábban készült mellkas röntgen felvételeket összehasonlítani a mostanival, pedig az célszerű lenne annak eldöntésére, hogy régi, vagy új az elváltozás.Ne aggódjon, egy mellkas átvilágítás lehet, hogy eldönti a kérdést. Ha marad bizonytalanság, mellkas CT vizsgálattal lehet pontosabb képet kapni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. június 30., 21:30; Megválaszolva: 2014. július 01., 21:22
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Aggódok
Üdvözlöm! Voltam 1 hete tűdőszűrőn a munkahely kérte most kaptam egy levelet hogy menjek vissza a megismétlésre és vigyek papírt arról hogy...
Tüdőszűrés eredmény
Mivel előzmény nem áll rendelkezésre 3 hónap múlva Sef kontroll (Pa.) elvégzése javasolt. Mko fokozott rajzolat. Tüdőszűrő leletemen ez az...
szoptatás tüdőszűrő után
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy 9 hónapos kisbabámat szoptatom, és tüdőszűrésre kellett mennem. A tüdőgondozóban azt mondták, hogy lehet...
tüdőszűrés
Munkahelyen kötelező tüdőszűrésre kellett mennem, még bem tudtam, hogy terhes vagyok.Így kb. 1-2 napos lehetett a zygóta a szűrés pillanatában.Kell...
Agyi MR vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi agyi MR vizsgálat eredményét szeretném megkérdezni Öntől, pontosan mit is jelent, és van e félnivalóm, illetve...