Nodus a tüdőben

Üdv. Tüdőszűrő vizsgálat során úgynevezett nodus-t találtak bal 6os bordám környékén, ami a tavalyi vizsgálat során meg nem volt látható. Kaptam beutalót CT vizsgálatra jövő héten. Panasz mentes vagyok, valamint a vizsgálatot végre hajtó Dr. Azt írta az ambuláns lapra hogy a vizsgálat nem sürgős. Van okom aggódni? Hosszú ideje dohányzom, de semmi panaszom nincs, ver eredményem is tökéletes lettt, minden értékem az adott értékhatáron belül van. Köszönöm szépen válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gyulai Nóra válasza tüdőszűrés témában

Kedves kérdező!

A leírt esetben a mellkas CT vizsgálat valóban szükséges annak kiderítéséhez, hogy mi okozhatja a mellkas röntgenen látott új eltérést és valóban nem sürgős, a jövő hétig ráér, tekintettel arra, hogy nincs panasza. A kerekárnyékot (nodus) számtalan dolog okozhatja, azonban sajnos nem nyugodhatunk meg addig, amíg komoly betegség a hátterében kizárásra nem kerül, mert rosszindulatú betegségek sokáig tünetmentesek lehetnek, rutin laborvizsgálat a vérből nem mutatja ki őket (különben feleslegesek lennének az egyéb szűrővizsgálatok) . Tüdődaganat 50 éves kor előtt meglehetősen ritka, de teljes biztonsággal csak további kivizsgálás zárhatja ki. Üdvözlettel

Kérdés: 2017. november 20., 16:57; Megválaszolva: 2017. november 22., 15:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
tudo
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problemával fordulnék Önhöz, hogy édesanyám tüdőszűrésen volt es a következő lett az eredmény: Norm helyzetű...
Tüdőszűrés
Tisztelt Doktornő/Doktor úr 1 hete voltam tüdőszűrésen és ma kaptam levélben egy idézést a tüdőgondozóba. A papiron a SEF. KIEM. szerepel. Mit...
Lelet
Tisztelt Doktornő! Ugyan a ct időpontja a férjemnek hamarosan itt lesz, de aggódunk. A tüdőszűrés eredménye rossz lett, majd elmentünk saját...
Tüdőszűrés
Tisztelt Doktornő! Voltam tüdőszűrésen, a diagnózis: R91H0. A tüdő diagnosztikus képalkotó vizsgálatával talált kóros lelet.SEF kiemelt.Ez mit...
tüdőszűrés
Tisztelt Doktornő! Beutaló nélkül, hogy juthatok el tüdőszűrésre? Vagy egyáltalán ez lehetséges -e? Az természetesen gondolom, hogy pénzbe...