Daganat e?

Tisztelt Doktor( NŐ)! Anyósomnak: a jobb oldalon a 3-as segmentumban medialisn kb.40mm szélességű légtelen terület látható, illetve a felső lebenyben dystelectasias területek is megfigyelhetők. A felső lebenyben néhány apró -4mm nagyságu góc is látszik. A kisrésnek megfelelően a pleura vaskos. A felső lebenyhörgő szűkített. Baloldalon a csúcsban 2 mm -es, a 10-es segmentumban apró residualis góc látható. Pleuralis folyadék egyik oldalon sincs. A jobb hilusban kb. 20mm nagyságú szövetszaporulat figyelhető meg. A bifurcatio előtt 22x15 mm nagyságú nyirokcsomó észlelhető. Ez egy részlet a diagnózisból és azt szeretnénk tudni hogy ez pontosan mit jelent? Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza a mellkasi képalkotó vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező! A lelet szövege alapján egy mellkas CT vizsgálatról van szó. A leírásban a tüdőkapuval összefüggésben írtak le egy 20 mm-es kóros képletet, amit a véleményben úgy említettek, hogy "tüdőtumor valószínűsíthető". Daganatra utalhat még leletben leírtak közül a felső lebenyhez vezető hörgő szűkülete, az ennek megfelelő tüdőlebeny levegőtartalmának a felszívódása és a megnagyobbodott nyirokcsomó is. Ennél többet nyilván a távolról sem lehet mondani, ezért mielőbbi tüdőgyógyászati konzíliumra és valószínűleg hörgőtükrözéssel vett szövettani vizsgálatra lesz szükség, hogy pontosítsák a diagnózist.

Kérdés: 2014. június 13., 16:34; Megválaszolva: 2014. június 16., 07:08
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...