Ct eredmény apró gócokat mutat

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Kérem legyen szíves kifejteni az alábbiakban leírtakat! Agykoponya natív és kontrasztanyagos ct vizsgálata: szimmetrikus norm. tág, nem dislocalt kamrarendszer. Jobb oldalon parietalisan egy 18 mm-es kontrasztanyagot gyűrűszerűen halmozó, kerek elváltozás látszik, mely körül 2 cm-es perifocalis oedema figyelhető meg. Bal oldalon oppicitalisan egy 1, 5 cm-es hasonló jellegű elváltozás ábrázolódik. Az elváltozásokank megfelelően a sulcusok elsímultak. Mellkas kontrasztanyagos ct vizsgálata: Mk. tüdőben számtalan apró nodus. A bal S3-ban egy 17 mm-es, a jobb S7, 10-ben egy 4 cm átmérőjű és subpleuralisan a bal S9-ben egy 6 mm-es és S10-ben egy 13mm-es, karéjozott szélű, solid góc ábrázolódik. Pleura megvastagodás, pleuralis folyadékgyülem nincs. A mediastinumban a carina alatt egy 30 mm-es, a jobb hilusban egy 13 mm-es lgl. A bal mellékvese medialis szára mérs. szélesebb. Köszönöm a segítséget! Esetleges javaslatokat, ha tetszene írni, köszönöm. Virág

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a koponya és mellkas CT témában

Tisztelt Kérdező! A lelet szerint az agyban két kóros gócot, a tüdőben néhány nagyobb és számtalan apró gócot találtak. Ezek mellett a mellkasban megnagyobbodott nyirokcsomókat is leírtak. A képek és a radiológus véleménye nélkül, csak a szövegből elsősorban valamilyen rosszindulatú daganatos betegség áttéteire lehet következtetni. Nem zárható ki az sem, hogy a jobb tüdőfélben látott nagyobbik 4 cm-es góc lenne a kiindulás. A leletet mindenképpen beszéljék meg a kezelőorvossal, mert a további teendők attól is függenek, hogy ismert-e már valamilyen elsődleges daganat, vagy ez irányban még további vizsgálatok, szakorvosi konzíliumok szükségesek, valamint nem derült ki a kérdésből az sem, hogy ez első ilyen CT vizsgálat volt-e, ha esetleg már kontroll volt, akkor van-e változás.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. június 07., 10:39; Megválaszolva: 2014. június 10., 19:31
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?