Mr lelet értékelése

Tisztelt Doktornő(úr)! Tüneteim:több éve fennálló fejfájás, nyakmerevség, szédülés, fényre és zajra érzékenység, fülzúgás, rosszullét. Kérem szépen a lelet értelmezését. Agykoponya MR vizsgálat és gerinc MR vizsgálat natív gerinc régiónként eredménye:A kamrarendszer középállású, a koponya aszimetriával arányos mértékben aszimetrikus, egészen nem tágabb. A mindkét oldalt a frontotemporalis fehérállományban és a hátsó határzónában látható néhány apró jelfokozódás FLAIR sequentiás és T2 súlyozott képekben elsősorban microlacuna gyanúját kelti. A hippocampusok tömegében, jelintenzításában értékelhető oldalkülönbség nem mutatkozott. A külső liquorterek normál tágak. A cranio-cervicalis átmenet viszonyai szabályosak.Supratentorialis, fehérállományi microlacunák.Hippocampalis sclerosis vagy egyébb epileptogén gócnak mínősíthető kóros szerkezeti eltérés nem volt verifikálható. Segítségét előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza a MR lelet témában

Tisztelt Kérdező! A lelet szerint nem találtak olyan elváltozást, ami epilepsziára hajlamosítana. A homlok- és halántéklebeny határán valamint két agyi artériás ág hátsó ellátási határzónájában néhány apró eltérést láttak, melyek körülírt, kis vérellátási zavarok következményének tarthatóak. Ilyen eltérések többek között migrénben szenvedőknél is gyakran találhatók. Egyéb kórosat nem mutattak ki. A gerincről nem szerepelt a kérdésében lelet, kivéve annyit, hogy a koponya és gerinc illetve agy és a gerincvelő átmenete szabályos.

Kérdés: 2014. május 09., 10:50; Megválaszolva: 2014. május 11., 21:07
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...