Rosszindulatú nyirokcsomó?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2004 óta ismert (Hashimoto) Thyreoiditisem van. Kezelőorvosom elküldött UH vizsgálatra, melynek eredménye a következő: A mirigyállomány durván inhomogén szerkezetű, göbösen átépült. A vascularisatio fokozott. A jobb lebeny alsó pólusától caudalisan egy 9 mm legnagyobb átmérőjű, körülírt, echoszegény, érdemi vascularisaciot nem mutató képlet látható, mely nyirokcsomónak megfelelhet. Kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem észlelhető. A kérdésem elsősorban a 9 mm-es képlettel kapcsolatos. Lehet-e ez rosszindulatú képlet? Kialakulását okozhatta-e a gyulladt pajzsmirigy (jellemző-e ez erre a betegségre), oda kell-e rá figyelni vagy normális jelenség? A pajzsmirigy műtéti eltávolítása szóba jöhet-e egy későbbi rosszindulatú elváltozás kialakulásának elkerülése végett? Gyulladt pajzsmirigy eltávolítása egyáltalán javasolt-e, ha nem, miért nem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy ultrahang témában

Tisztelt kérdező! A nyakon sok nyirokcsomó van, és ahogyan ezt leírták nem tűnik kórosnak. Követése indokolt. Pajzsmirigy eltávolítása nm jön szóba.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. április 29., 22:34; Megválaszolva: 2014. május 04., 19:26
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?