A ct eredmeny a jó eredmény?

Üdvözlöm! 34 éves vagyok, 1, 5 évig dohányoztam. A szokásos évi tüdőszűrőn ezt az eredményt kaptam: Jobb oldalon az also es kp tüdőmező határán laterálisan árnyéktöbblet. 03.15.-én elmentem mellkas röntgenre, ahol ezt a leletet kaptam: A rekesz éles kontúrú, mélyen álló. Pleuralis folyadékgyülem nem látható. A bal tüdő tiszta. Jobb oldalon a kulccsont alatt 8 es 6 mm-es körülírt halvány nodulus látszik. A csúcsban kb másfél cm-es elmosodott konturú kerekded dens árnyék van. A jobb csúcsi pleura vaskosabb. Szabályos hilusok. Keskeny szivárnyék és aorta. Baloldalin III- IV borda fejlődési variáciòt mutat. Ez utan a tüdőgyògyász ct-re küldött. 03.28. Nativ ka-os mellkas ct. A trachea légsávja megtartott. A mediastinumban és a hilusokban pathologias nycs megnagyobbodás vagy egyéb kóros képlet nem láthatò. A szivüregek norm. tágak. Pericardialisan, pleuralisan folyadékgyülem nem figyelhető meg. A tüdőkben kóros képlet sem a lágyrész- sem a tüdőablakkal készült metszeteken nem ábrázolòdik. Mk tüdő kissé emphysémás, a hörgőágak fala kissé vaskosabb. Egyértelmű nodularis képlet a készült scaneken nem igazolhato. Tu-ra susp. jelek nem ábrázolódtak. A mellékveseszárak megtartottak. A vérvétel eredménye es az EKG is jo lett. Az orvos suerint nincs tovabbi tenni valo, nyugodjak meg. Igazabol nem tudok megnyugodni, félek, hogy elcserélhették a ct leletem. Vagy mi oka lehet, h a ct nem azt a képet mutatra, mint a mellkas röntgen? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg és CT témában

Kedves Kérdező! A CT mindig sokkal pontosabb, több apró elváltozást is kimutat, amit a hagyományos röntgen nem. Ne nyugtalankodjon, beszélje meg tüdőgyógyászával a kontroll vizsgálat időpontját. (3 hónap múlva javaslom) Ha akkor sem látszik a mellkas röntgenen semmi kóros, akkor nincs oka aggodalomra. Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. április 04., 12:12; Megválaszolva: 2014. április 09., 23:04
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mennyire jelentett veszélyt a kapott...
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...