Echoszegény képlet mellben

Kedves Doktor Úr/Nő! A mellemben ultrahang vizsgálattal találtak egy kb.1cm-es éles kontúrú echoszegény képletet.NAgyon megijedtem, mert semmi panaszom nem volt, csak ellenőrzésre mentem. Azt mondta a doktornő h nincs semmi baj, nem akart megijeszteni, nagyon mirigyes a mellem amúgy is, és fiatal is vagyok, és csak nevetgéltek, meg mosolyogtak a másik doktor nővel. Én nagyon megijedtem, hogy mi ez, daganat? Nem tudom a jelentését, mert nem közölték, csak kimosolyogtak, h bepánikoltam! Tapintani nem tapintott semmiféle csomót. Akkor ez most mi is tulajdonképpen, meg kéne ijednem? Válaszát előre is köszönöm! Via

Dr. Laki András válasza echoszegény képlet témában

Kedves Kérdező!

Látatlanban, a teljes lelet és vélemény

ismerete nélkül nehéz megítélni a talált elváltozást. Amennyiben egy, a mirigyállománytól elkülöníthető echoszegény képletet találtak, az Ön korában ez leginkább egy jóindulatú csomó, fibroadenoma lehet, de ennek biztos megállapítása ultrahang vezérelt mintavétellel (leginkább biopsziával, esetleg citológiával) lehetséges.

Kérdés: 2013. január 21., 12:18 ;Megválaszolva: 2013. január 23., 17:54
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MRI vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! MRCP vizsgálat alapján is készült, megerősítve a leírtakat./Nagy a File/Érdemes-e ERCP-t is elvégezni,mert a jobb bordaív...
CT lelet magyarázat
Tisztelt Doktor úr! Tegnapi napon CT vizsgálat után gyakorlatilag rá 2órára megkaptam az eredményt ami sajnos nem túl kedvező számomra. Viszont...
Segítség MR lelet értékelésében
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném ha segítene értelmezni a MR vizsgálat leletemet. Köszönettel!
Sugárterhelés
Kedves doktor úr! A kérdésem a Ct vizsgálatok összeadódó sugártehelésével lenne kapcsolatos. Jó 15 éve egy mandulaműtét utáni nyaki tályog...
MR koponya
Kedves Doktor úr/nő! Fél éve folyamatos és egyre erősödő gerinc alsó részén jelentkező zsibbadt érzés és fekvő helyzetben erősödő fájdalom...