Rossz vagy jó indulatú daganat?

Tisztelt Orvos! Nagyapám leletén ezt írták: Optiray 350 65 ml/ peritranst oral 45ml A máj és a lép normális nagyságú, homogén denzitású. Intrahepaticus epettágulat nem észlelhető. A cholecysta nem nagyobb, fala nem vastagabb, benne kőgyanús képlet nem különíthető el. A pancreas nem szélesebb, szerkezete szabályos. A mellékvesék épek. A vesék normális nagyságúak és helyzetűek, parenchymájuk ép. Mindkét oldalon több parapelvicus cysta figyelhető meg. A kezdeti kontrasztanyag kiválasztása jó ütemű, üregrendszeri tágulat nincs. Hasi vagy kismedencei lymphadenomegalia nem észlelhető. Vélemény: A primer folyamat disseminatiója nem igazolódott. Szeretném megtudni, hogy ez mit jelent? Köszönettel: Boglárka

Dr. Laki András válasza képalkotó vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

A lelet jót jelent, vagyis az édesapja vizsgálata során nem láttak rosszindulatú daganatot vagy áttétes elváltozást. Az egyes szervek leírása szinte mindenütt a normális leletet tartalmazza. Az egyetlen eltérés a vesékben leírt parapelvicus (vesemedence melletti) cysta, vagyis folyadéktartalmú képlet, ami gyakori, jóindulatú és legtöbbször jelentőség nélküli elváltozás. Bár méretet nem írtak a cisztákkal kapcsolatban, nagy valószínűséggel nincs jelentőségük, ha az

üregrendszerek nem tágultak és a kiválasztás jó, ahogy leírják.

Kérdés: 2012. december 21., 18:35 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 21:51
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...
Lelet kielemzése
Kedves Doktor nő! Kérem szépen tessék már elmagyarázni, hogy ebben a leletben mi található. Köszönöm.