Röntgen hatása a petesejtekre

Kedves Doktor Úr/Nő! Egy kisebb háztartási baleset folytán, véres vizelet miatt megröntgenezték a csípőmet egymás után két alkalommal. Mivel gondolom olyan jellegű vizsgálatról volt szó hogy nem lehetett letakarni a petesejtjeimet így nem kaptam védőruházatot. Mikor hazaértem és kicsit utánaolvastam a röntgen káros hatásainak elgondolkoztam. Családalapítás előtt állok és sok helyen olvastam olyanról hogy a röntgensugárzás károsíthatja a nők petesejtjeit. 26 éves vagyok, nincs még gyermeket, de pár éven belül szeretnék szülni. A két röntgensugárzás károsíthatott ennyire? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Laki András válasza rtg sugárzás témában

Tisztelt Kérdező!

A két röntgenfelvétellel csekély mértékű sugárdózis érhette, emiatt aggodalomra nincs oka. Egészségkárosodással emiatt sem az Ön, sem a később születendő gyermekei esetében nem kell számolnia.

Kérdés: 2012. december 02., 17:51; Megválaszolva: 2012. december 04., 20:28
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Látható e törés a röntgen...
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne, hogy a csatolt képeken látható e bordatörés? Képalkotás után csak a képeket kaptam meg lelet elvileg egy...
Mr lelet véleményezése
Kisgyermek balesetével/röntgennel...
Szájnyálkahártya elváltozás
Tisztelt Doktornő! Kb. 3 éve visszatérő bal oldali szájnyálkahártya duzzanat jelentkezik nálam a bal felső szájnyálkahátrtyán (az orca felőli...
Mammográfia és mellkas CT
Tisztelt Doktor Úr! Március 17-én mammográfián voltam, majd ápr. 1-jén mellkas CT-t végeztek (mellkas CT 5 másodperc és 40 másodperc) ....