Mell ultrahang!

KEdves Dr. Néhány évvel ezelőtt találtam egy csomót a mellemben és most elküldtek ultrahangra.Eredmény: Mindkét emlőben szabályos rajzolatot adó mirigyállomány látható. A mirigyes szerkezet sonoelastográfiával is normális jellegű. Körülírt kóros képlet nem ábrázolódik. A bőr normális vastagságú. Az axillában kóros képlet és kóros méretű lymphiglandula nem ábrázolódik. Érzem még mindig.Fogamzásgátlót szedek. Megnyugodhatok a lelet alapján?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza mell UH témában

Kedves Kérdező!

Az ultrahang lelet teljesen normális leírást tartalmaz, vagyis nem láttak kóros eltérést, ez megnyugtató. Kérdés, hogy más, így aki az ultrahangvizsgálatot végezte, szintén tapintotta-e a csomót, és ha igen, milyen jellegűnek találta. Feltételezem, hogy ha tapintotta, akkor célzottan is megvizsgálta azt a területet. Nem derült ki a kérdésből, hogy a csomó már a fogamzásgátló szedés előtt is megvolt-e, vagy azóta alakult ki, és folyamatosan tapintja-e vagy csak időszakosan, esetleg a ciklustól függően. Beszélje meg a fogamzásgátló kérdést a nőgyógyászával is.

Kérdés: 2012. október 28., 18:41; Megválaszolva: 2012. október 30., 18:30
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
CT vagy MR
Tisztelt Doktor Úr! A javaslatát szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy mellkas CT vagy MR vizsgálatot lenne érdemesebb elvégeztetni azzal a...
Mellkas-CT-eredmény értelmezése
Kedves András! Segítségét kérném értelmezni a leletet. Kaptam időpontot a pulmonológushoz, de kicsit sokára, és ideges vagyok, hogy mit...
Agyi probléma
Tisztelt dr Úr! 2021.09-én készült szédülés miatt natív Ct, amelynek eredménye: A középvonali képletek nem áttoltak. Az extra - és...
Csípőízületi lelet
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesapám röntgen leletéről szeretnék többet megtudni: A csípőízületi rések mko. jelentősen beszűkültek, a...
Laesio hepatis, focal sparing
Tisztelt Doktor Úr, abban kérem a segítségét, hogy az alábbi hasi ultrahang lelet kapcsán van-e bármilyen teendőm? A vizsgálatot jobb bordaív...