Mikor vonhatják meg az inzulin támogatását?

Édesanyám cukorbeteg, napi négy alkalommal szúrja magát. A vércukorszintje 10 alatt szokott lenni, sőt még sokszor nagyon le is megy (pl. 3, 3 alá) . A három havi átlaga legutóbb 8, 7 volt. A szakorvos megvonta a javaslatot az inzulinra, mondván, hogy 8 alatt kellene lennie a cukorszintnek de ez fölötte van, és ezért meg kell vonnia a támogatást. Kérdésem, hogy jogosan döntött az orvos a támogatás megvonása mellett? Mi úgy tudjuk, hogy 10 vagy afölötti érték esetén vonható meg a támogatás. Válaszukat előre is köszönöm.

Dr. Rakk Erika válasza inzulin témában

Tisztelt Kérdező!

Nem irja, milyen inzulint kap az édesanyja. Bizonyos inzulinok csak 8% alatti HbAlc érték esetén írhatók kedvezménnyel.Tehát nem a vércukorszint, hanem a 2 hónapos átlag alapján adható illetve vonható meg a támogatás.

(A HbA1c pontos jelentését nézze meg a WEBBeteg erről szóló cikkében: )

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. június 19., 20:27 ;Megválaszolva: 2014. június 23., 22:21
Kérdések és válaszok: Inzulinterápia
Megtörténhet, hogy az inzulin nem...
Kedves Szakértő! Kb. 10 éve vagyok cukorbeteg, 3 éve inzulinnal kezelve. Amióta inzulinos vagyok, egyre rosszabbak az értékeim. (Pl. Hba1 mérések az...
Hatásos (vagy káros) lehet, ha...
T. Szakértő! Nagymamám már idős, látása sem a régi és inzulinos cukorbeteg. Múltkori látogatásom alkalmával azt vettem észre, hogy az inzulin...