Inkotencia

Lassan fél éve, egy megfázást követően észrevettem, hogy stresszes időszakban a gátizom körül sokszor szorongást érzek nehogy vizeletvesztés legyen a vége. Emiatt amire koncentrálni szeretnék nem tudok pl vizsgámra. WC-és követően pedig sokszor van, hogy egy percig is ott kell dolgom után maradjak, hogy az utólagos csepegés megálljon. Továbbá utazás során vagy mikor nincs közelbe mellékhelység gyakran minden ok nélkül rám tör, hogy azonnal mosdóba kell menjek, mikor nemrég voltam. Napi szinten van, hogy 10 alkalommal is kell menjek emiatt. Mivel reflexszerűen szorítom össze alapvetően az izmaimat így gyakran csak minimális csepegésről beszélhetünk, de mivel ez néha már görcsös és kellemetlen érzés inkább elengedem, mikor nem tudok kijutni. Ezért pelenkát hordok, hogy tudjam mindennapjaimat élni. Tünetként megemlítem, hátha fontos, hogy köhögés, tüsszentés során ritkán de megint csak vizeletvesztés a vége… Voltam urológián, ott csináltak hasi ultrahangot, meg vizeletoltás, de nem találtak semmit egy polypus cholecystae-n kívül, amire azt mondták, hogy nem probléma és ezt nem is okozhatja. Tanácsolták az intimtornát valamint felírtak betétet, ami sokszor nem elég. Ugyanakkor van, hogy javul is a helyzetem akár napokig (nyaralás során) amikor egyáltalán nem is kell. Orvos eléggé kételkedve néz az eset elé mivel nincs semmi elváltozás csak a tünet, illetve túlságosan fiatalnak tart a betegséghez. Mindezt nem tudom, hogyan emésszem meg huszonévesen. Mit tanácsol mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza vizelet inkontinencia témában

Kedves Kérdező!

A legtriviálisabb: van-e prosztata gyulladása?

(Prosztatáját megvizsgálva égő érzéssel párosult-e a vizsgálat)

Ki tudja üríteni a hólyagját? (Jelentős maradékvizelet esetén hasonló tünetek fordulnak elő)

Nincs vhol sipolyjárata? (Kontrsztanyagos vizelet vizsgálat? )

Záróizomzat intakt? (Neurológiai -gerinvcvelői vizsgálatok? Széklet habitusa? )

Ezen húgyuti szakasza rendben van (esetleg utretroscopia? ) .

Stb...

Biztos, hogy nem normális a dolog, ki kell vizsgálni a probléma okát!

Kérdés: 2012. augusztus 22., 10:43; Megválaszolva: 2012. szeptember 07., 11:57
Kérdések és válaszok: Inkontinencia (vizelettartási problémák)
Érszűkület?
Tiszteletem! Sajnos lassan 3 hónapja,hogy fáj a jobb lábam. A vádli, térd, combtő leginkább, bizsergő-nyughatatlan fájó érzés. Ha visszintesben...
hólyagsérv
Több éve alakult ki hólyagsérvem, mellyel kétszer hüvelyfali plasztikával mütöttek: 1989 és 2012 évben.Sajnos kiújult. háló beültetése...
Ösztrogén pótlás veszélyei
Kedves Doktor úr! Köszönöm kimerítő válaszát az inkontinenciáról, de én arra a kérdésre szerettem volna választ kapni, hogy a késztetéses...