• Retikulocyta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Laboreredményemben Retikulocyta éretlen reti. frakció 39.2% + >2,4 ez szerepel. Gondolom ez magasabb a meg engedettnél. Okozhat gondot. Előre is köszönöm válaszát. Kovács Szabina

        Dr. Veress Dóra válasza a retikulocyta témában

        Kedves Szabina! A retikulocyták a vörösvértestek fiatal alakjai, így ezek arányának emelkedése arra utal, hogy fokozott a vérképzés. Ez lehet vérszegénység, fokozott vérvesztés, vagy felszívódási zavar miatt is. A többi laboreredmény fogja megmondani, hogy merre kell tovább folytatni a kivizsgálást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 27., 18:42; Megválaszolva: 2011. július 28., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: