Vérvizsgálat elemzése

Tisztelt Doktor Nő! 23 éves fiammal magas vérnyomás ellenőrzése miatt végeztek vérvizsgálatot. A retikulocyta értéke emelkedett volt. Van egy csonton belüli jóindulatú csont elváltozása. Szakorvosok szerint nincs vele teendő, mert olyan mint egy csonton belüli csont. Viszont az értéke - bár nem annyira magas - egy kicsit aggaszt. Értékei: Retikulocyta 2, 3 % PDW 15 % MPV 11, 4% Hemoglobin 16, 7 % Koleszterin 5, 7% Triglicerid 2, 38 GGT 49 Kreatinin 58 Karbamid 2, 0 Egyéb értékei normális tartományon belül voltak. Kérdésem, hogy ezen eltérések miatt van e teendő? Köszönöm fáradozását Tisztelettel: Bányácskiné

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza retikulocyta témában

Kedves Kérdező!

Látatlanban még a magas vérnyomás és laboreltérések mellett a testalkat lenne a kérdéses. Ahhoz hogy se a koleszterin se a triglicerid ne legyen magas, normális testalkat, zsírszegény és szénhidrátszegény étkezés szükséges. A GGT érték ha a határ fölé megy, zsírmájra utalhat, ami yzintén a vérzsírok magasabb szintjéel ll összefüggésben. Maga a retikulocyta és hemoglobin valóban nem jelent teendőt és nincs összefüggésben a csontelváltozással. A vérnyomás is lehet öröklött hajlam vagy testalkattal és életmóddal kapcsolatos. Mindenképpen rendszeres, intenzív mozgás szükséges és nagyon fontos a helyes táplálkozás, mert 23 éves fiatalembernek magasak ezek az értékek, és ne legyen beteges, gondokkal küzdő felnőtt férfi később sem.

Kérdés: 2016. január 28., 18:08 ;Megválaszolva: 2016. január 29., 08:12
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Retikulocyta
Tisztelt Doktornő! Laboreredményemben Retikulocyta éretlen reti. frakció 39.2% + >2, 4 ez szerepel. Gondolom ez magasabb a meg engedettnél. Okozhat...
Heterozygota
Vérkép elemzés
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron