Laboratóriumi lelet, eltérések aggódjak?

Egyik éjszaka semmilyen előzmények nélkül súlyos hányásos tünetek léptek fel (kb.30 percenként egész éjszaka) ezután elmentem egy labor vizsgálatra és elég sok eltérést találtam, van miért aggódnom? Eltérések: Lymphocyta: 28, 8% ref: 32-40 Eosynophil: 6, 3% ref: 0, 0-4, 0 MCV: 97 fl ref: 80-96 GPT meghat.: 46 U/l ref: 4-40 Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza eosinophilia témában

Kedves Kérdező!

Semmi oka aggódni az eredmények miatt, az eltérések java része alig különbözik a normál tartománytól. Egyedül a vérben található eosynophil granulocyták száma magasabb a kelleténél, de ez lehet a fertőzés vagy antibiotikum szedés következménye is.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2011. május 26., 20:15; Megválaszolva: 2011. május 29., 23:37
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Eosinophilia
Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor Úr! Eosinophiliával kapcsoltban szertenék kérdezni: Létezhet, hogy 2 éve fennálló eddig kezeletlen 1G/L...
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...
Post covid
Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem...
Heterozigóta
Tisztelt Doktornő! Meddőségi kivizsgáláson veszünk részt korai vetélés miatt, amin már kiderült inzulinrezisztencia és magas prolaktin szint...
Nyirokcsomó
Tisztelt Doktornő! Lassan 2 hete, hogy felfedeztem a nyakam jobb oldalán, a fejbiccentő izom mellett egy 1cm-nél valamivel kisebb csomót, ami nem fáj...