Eosinophilia

Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor Úr! Eosinophiliával kapcsoltban szertenék kérdezni: Létezhet, hogy 2 éve fennálló eddig kezeletlen 1G/L eosinophil sejtszám károsodást okoz a keringési rendszerben? Már nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis a nemi szervem nem kap megfelelő vérellátást, és memóriazavarok is jelentkeznkek. Sexuális életem ez miatt kezd teljesen tönkremenni. Ez miatt pedig feszült és ingerült lettem. Hogyan tudnék ebből a kilátástalan helyzetből kijutni? Allergia vizsg. negatív (össz IGE neg) , féregpete vizsg. negatív (, FIPL1 negatív, HÍV negatív, 24 órás vizelet gyűjtés negatív, Haematológiai kivizsgálás negatív, 3 hónapon kerersztül Medrolt szedtem, de az eosinophil sejtszám nem változott. Önök szerint hogyan kellene továbblépnem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza eosinophilia témában

Kedves Kérdező!

Az eosinophiliának számtalan oka lehet. Önnél ezek közül már jónéhányat sikerült kizárni. Az eosinophilia nincs hatással a memóriára és a szexuális működésre. Feltételezem, hogy nincsenek bőrtünetei, nem fogyott és nem szed semmilyen gyógyszert. Ha mellkas röntgen vizsgálat még nem történt volna, annak elvégzése mindenképpen ajánlott. A hypereosinophilia syndroma hátterében állhat még májbetegség, gyomor-bélrendszeri elváltozás is. Esetleg ilyen irányú vizsgálatok még szóba jöhetnek. Előfordulhat, hogy nem derül ki kóros elváltozás és az eosinophilia oka ismeretlen eredetű marad.

Kérdés: 2012. október 07., 22:28; Megválaszolva: 2012. október 10., 11:55
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboratóriumi lelet, eltérések...
Egyik éjszaka semmilyen előzmények nélkül súlyos hányásos tünetek léptek fel (kb.30 percenként egész éjszaka) ezután elmentem egy labor...
Duzzadt nyirokcsomók
Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok. Egy olyan problémám lenne, hogy körülbelül 1 hónapja (június 20 körül) kitapintottam egy kb. borsónyi...
Dysfibrinogenaemia
Tisztelt Doktornő, Thrombophilia panel vizsgálatom eredményén ezeket a referenciatartománytól eltérő értékeket kaptam (csatolva) . A Trombophilia...
Nyirokcsomó Covid oltás
Üdv.: dr nő Olyan kérdésem volna hogy 1 oltásom covid ellen 2021.05.16 Sputnik V semmi reakció nem volt. 2. oltásom covid ellen 2021.06.06...
Sárgás folt a bőrön
Kedves Doktornő, nemrég egy sárgás-zöldes folt jelent meg a jobb lábszáramon, nem fájt, nyomásra sem, és 1-2 hét alatt eltűnt, nem...