Túl sok vas

Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam vérvételen, mert a háziorvosom pajzsmirigy túlműködésre gyanakszik nálam. A tüneteim között volt már, szédülés, szívdobogásérzés, folyamatosan magas a pulzusom (90-110) is és rendkívül fáradt vagyok napok óta. Sajnos a TSH eredmény még nincs kész, viszont a többit már megkaptam és azon a vas értéke magas (28.9 umol/l) , illetve a LYMPH (52%) . Ezek alapján Ön szerint lehetséges, hogy a ritka vastúltengésben, mint betegségben szenvedek? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza magas vasszint témában

Kedves Kérdező!

A 28, 9 umol/l-es szérum vas szint nem emelkedett, az 52%-os limfocita arány sem kóros, ebben a tekintetben aggodalomra nincsen oka!

Kérdés: 2011. április 29., 15:22; Megválaszolva: 2011. május 02., 16:28
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
magas vas és transzferrin...
Tisztelt Doktor Nő/Úr, a labor eredményeim magas vas szintet (40, 2 umol/L) és magas transzferrin telítettséget (66%) mutatnak. Amikor elhoztam a...
Vérkép
Üdvözlöm! Ma kaptam a vérvételem eredményét a serum vas 33, 30mol/l visszanéztem 2001 óta mindig magas volt a vastartalom a véremben, nekem erröl...
Vastúltengés?
Kedves Doktor Úr/Nő! A loborleletemben (a vizeletben) a normális 5, 9-18, 3 helyett a vasszintem 27, 9... Mitől lehet? Hol kezdjem a kivizsgálást? ...
Magas szérum vas szint
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Hosszabb ideje fennálló megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók miatt fordultam orvoshoz. Ezt követően vérvizsgálatot...
Magas vas
ismerősömnek, férfi - 44, édesanyja májbetegségben halt meg, tartósan magas a vasa - kb. 40-45 között van. legutóbbi labornál össz bilirubin (29)...