Syncumar és más gyógyszerek

Szívműtétem volt, mű billentyűs vagyok Syncumárt szedek, átlagosan 5 mg/ nap. Azt kérdezem, melyek azok a fájdalom csillapítók, fej fájásra, vagy derékra, illetve melyek azok a felső léguti megbetegedésnél alkalmazható antibiotikumok, amelyek nem zavarják meg az INR eredményt Tudom ez nehéz kérdés: minden gyógyszernél megnézem az ellen jvallatot, de pl most találkoztam azzal, hogy a slicylacetilsavat tartalmazó gyógyszerek is megzavarhatják az INR értékét. Jómagam, mindig is Algopirin injekciót szoktam 1 dc vizzel meginni, mert ez Nekem jó volt, de látom, nem jó a Pracetamol sem, jó lenne, ha lenne egy nagy lista ezekről, azt is olvastam, hogy a vastagbél is termeli a K vitamint, de ki tudja miért, mennyit, és mikor? A gyümölcsök, zöldségek dolgait ismerem, mert ott található a gyógyszeren is, de mennyit zavar be, vagy be zavar-e az idegesség? Köszönöm a sgítségüket, a műtétem 10 éve volt már a Szabolcs utcai kórházban.Várkonyi Gyula.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pataky Nóra válasza kumarin témában

Kedves Kérdező!

Antibiotikumok, melyek nem zavarják meg az INR eredményt: azitromycin, clarithomycin. A fájdalom csillapítók közül az Algopyrint, Tramadolt, ibuprofent, celecoxibot javaslom. A K-vitamin szükségletet felerészben fedezi a bélrendszerben lévő baktériumok által termelt K-vitamin, a másik felét a táplálékkal felvett mennyiség teszi ki. Az idegesség nem befolyásolja termelődését.

Kérdés: 2011. április 16., 14:55; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
MVT
Kedves Doktorno! Melyvenas trombozisom van, es kis verrogot is talaltak a tudombe. Warfarint szedek. Az lenne a kerdesem, hogy ilyenkor melyik etel az...
Gyógyszer
Szeretném megkérdezni, hogy a Syncumar helyett mikor jön az új gyógyszer, mivel ezt hallottam, hogy lesz valami helyette egy korszerübb
Embolia
Tisztelt Doktornő. A klinikán sem tudták meg állapítani mitől alakult ki az embolia.amai nappig sem tudják.Syncumárt kell külömbözö dozisokban.De...
Megoldás
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnál trombózis alakult ki. Szerencsére nem mélyvénás, de az egész érfala begyulladt a lábán, mire kórházba jutott....
marfarin és alkohol
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy tüdőembólia miatt marfarin vérhigító tablettát kell szednem! Valószínű csak nyár elejéig! Ez a...