JAK2

Tisztelt Doktor úr/nő! Haematológus megállapította, hogy JAK2 mutáció pozitív chronicus myeloproliferatív betegségem van, mellette thrombocystosis is. A trombocita számom Aspirin protect szedése mellett 794.Kérem magyarázza el, hogy ez mit jelent! Várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza hematológia témában

Tisztel Érdeklődő!

A mieloproliferatív betegség azt jelenti, hogy a csontvelő túlságosan aktív és az alakos elemek valamelyikéből - az Ön esetében a vérlemezkékből - túl sokat termel. A túl sok trombocita stzövődménye a vérrögösödés lehet, ezt megelőzendő kell szednie az aspirint. Ha a sejtszámok nem növekednek tovább kritikus mértékben, az aspirin szedésén kívül nincs teendő, ha ne adj' Isten a csontvelő aktivitása tovább fokozódna, citosztatikus kezelés alkalmazása is szóba jöhet.

Kérdés: 2011. február 28., 18:23; Megválaszolva: 2011. március 02., 19:10
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Direkt coombs pozitív vagyok....
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt években több műtétem is volt (2009 októberében végbélsipoly, majd 2010 márciusában orrsövényferdülés korrekció)...
Hematológiai laboreredmény
Üdvözlöm! Mi kisbabát szeretnénk a párommal, van már egy 9 éves fiam.2 éve próbálkozunk.Nem rég volt 2 vetélésem az első műszeres a második...
apc rezisztencia
kedves dr nő vagy dr úr! azt szeretném kérdezni hogy! vér vizsgálatom volt hogy szedhetek e fogamzás gátlót.és kiderült az eredményemből az...
tetoválás után vérvétel
Jó napot! Megszeretném kérdezni, hogy 07.01. csináltattam a tetoválásomat, a vádlimra, és 07.04-én kell mennem vérvételre (17 éves koromban...
Nőgyógyászati vérzés Syncumar...
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a Syncumar okozhat-e folyamatos menstruációtól független nőgyógyászati vérzést? 26 éves vagyok. 2004-ben...