• Thrombocytapenia betegség gyógymódjai?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! 2011. szeptember óta szenvedek súlyos thrombocytapenia - vérlemezszám csökkenés – betegségben. A vérlemezszám a 6 hónapja tartó orvosi ellátás dacára is 20 G/l a normális állapottal szemben, ahol a minimum vérlemezszám legalább 135 G/l. Az egész testem apró pontszerű bevérzésekkel telített, vagyis a bőrömön thrombocytapenias, haemorrhagias elváltozások vannak. Ez sajnos a gyógyszeres kezelés ellenére nem csökken, sőt inkább súlyosbodik. A csontvelő vizsgálat szerint, amely először szeptember hónapban volt a csontvelőben, plazmasejt szaporulatot mutatott ki. Az október hónapban végzett csontvelő vizsgálat szerint a csontvelő cellularitása sokat csökkent, elsősorban hypoplasiás anaemia merült fel. Kétségbe vagyok esve és kérem úgy szakember, mint esetleg ebből a betegségből meggyógyult sorstársam tanácsát, mert a klinikai kezelés, gyógyszerezés lehet, hogy nem elégséges. Minden tanácsot, véleményt szívesen fogadnék. Egy kétségbeesett 73 éves nő vagyok, aki eddig még beteg sem volt és jelenleg sincs ezen kívül semmilyen szervi baja, csak a jelen betegsége miatt már többször vérátömlesztést kapott, alig kap levegőt és rendkívül gyenge. Reménykedve várom válaszát! Margit

        Dr. Molnár Anna válasza a hematológia témában

        Kedves Kérdező! Bár nagy valószínűséggel ki tudom találni a diagnozisát, de ezt nem írta le, így pontos felvilágosítást adni nem tudok. A részletezett eltérések sok betegségben előfordulhatnak, melyek mind más következménnyel járnak. Sőt amennyiben esetleg az általam feltételezett betegsége van, akkor is vannak különböző paraméterek, melyek jelentősen befolyásolják a betegség lefolyását. Mindezek a levélben nem szerepelnek, így azt kérem forduljon bizalommal kezelőorvosához, hiszen ezek szerint gondozásba vették, így senki nem tudhat többet az ön életkilátásairól, mint kezelőorvosa.


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2012. február 13., 19:41; Megválaszolva: 2012. február 27., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: