• Essentialis thrombocytosis és ízületek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 16 éve kezelnek Essentialis thrombocitosissal. Litalirt szedek, vérképem rendben, thrombocitám is. JAK2 pozitív vagyok. Néhány hónapja dagadni, fájni kezdett az egyik lábamon a nagyujj ízületem, minden lépés fáj, éjjel görcsöl, reggel rémes. Újabban a kezemen is fájogatnak a tőízületek. Kértem időpontot a reuma rendelésre, de amíg telik a 6 hét, idegeskedem kicsit. Kérdésem: lehetnek-e ezek a tünetek az akapbetegségem következményei? Hematológushoz, vagy reumatológushoz forduljak?

        Dr. Váróczy László PhD válasza a thrombocytosis témában

        Tisztelt Érdeklődő! A tünetei alapján bennem elsősorban a köszvény lehetősége merül fel. Ez úgy lehet összefüggésben a hematológiai alapbetegségével, hogy a Litalir szedésének következményeképp megemelkedik a vér húgysavszintje, s a húgysavkristályok az ízületekben kicsapódva gyulladást okoznak. Persze, mindez csak egy feltételezés, a pontos diagnózishoz laborvizsgálatra volna szükség (húgysavszint mérés), melyet a háziorvosa is nyugodtan elvégeztethet.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 12., 20:50; Megválaszolva: 2010. július 13., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés