• esszenciális thrombocythaemiá

        Legfrissebb cikkek a témában
         

         Jó napot kivanánok, Romániából irok és esszenciális thrombocythaemiát állapitottak meg  nálam 3 éve. A thrombocythatta szám  660 Giga/liter körül szokott lenni, ami idonként leesik 500 köre.,    A vörösvértestek száma normális, a fehérvérsejt-szám 10100 volt az utolsó mérésnél. A kezelésként aszpirint kapok, napi egy taplettát.Kell e kiegésziteni e kezelést? A B12 vitamin hasznos e? Olvastam hogy hosszantartó aszpirin kezelés csökekkenti a B12 felszivodását.

        Köszönöm, tisztelettel Bordi Ibolya

        WEBBeteg szakértő válasza a thrombocytaemia témában

        Kedves Ibolya!

        Szövődménymentes essentialis thrombocythaemia kezelésében, különösen ha nem túl magas a vérlemezkeszám, elegendő az aspirin. A B12 vitamin a betegséget nem befolyásolja, nincs szükség a pótlására.

         


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-17 12:31:50; Megválaszolva: 2010. március 17., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: