• Leiden mutáció és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor NŐ/Úr!

        Pár éve mikor fogamzásgátlót szerettem volna szedni, a családi anamnézisre hivatkozva a nőgyógyászom csináltatott egy Leiden mutáció vizsgálatot. Az eredményt sajnos nem kaptam meg, de azt mondta, hogy Heterozigóta lett, ezért nem szedhettem fogamzásgátló gyógyszert.
        Most 18 hetes terhes vagyok, azóta levették újra a vért, hogy legyen róla leletem is (most más nőgyógyászom van).

        Az lenne a kérdésem, hogy nem gond, hogy eddig nem kaptam trombózisgátló injekciót? Félek, hogy nehogy a babának valami kárt okozzon ez.

         

        Köszönöm a válaszát

        Üdv.

        Szilvia

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Leiden mutáció témában

        Kedves Szilvia!

        A Leiden heterozigóta status igen gyakori, egyes becslések szerint a teljes populáció 8 %-a is érintett lehet, de a legtöbben nem tudnak róla. Önmagában csak kis mértékben növeli a trombózis kockázatát, így ha az Ön esetében egyéb rizikófaktor (pl. lábdagadás, túlsúly, ágyhoz kötöttség) nem áll fenn, nem tartom indokoltnak a véralvadásgátló kezelés rutinszerű alkalmazását.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 21:17:06; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: