• Litaril, helyettesíthető mással?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni az esetemben, engem 2000-óta myeloproliferativ syndroma miatt kezelnek.Jelenleg napi 3caps.litaril-t szedek, amivel viszonylag egyensújba tartható a vérkép.Időközben a lép megnagyobbodása miatt splenectómiát kielett végezni.Havonta járok kontrolra, legutóbbi vér eredményeim:Hgb71g/l Fvs40xG/l Thr278xG/l. Kérdésem az lenne hogy helyettesíthető e, a litaril valamilyen más gyógyszerrel, ami a májat kevésbé terheli, vagy valamilyen terápia amellyel az állapotom stabilabbá tehető? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:  János

        WEBBeteg szakértő válasza a hematologia témában

        Tisztelt János!

        Véleményem szerint a legutóbbi vérképeredménye nem igazán jó: a hgb-szintje alacsony (azaz vérszegény), a fehérvérsejtszáma pedig túl magas.Persze, ehhez jó volna tudni a korábbi eredményeit is, hogy legyen mihez viszonyítani. A Litalir kezelés alternatívája az interferon injekció lehet - bár annak is lehetnek mellékhatásai, sokan nehezen tolerálják. Mindenképp konzultáljon a hematológusával a vérkép és a kezelési alternatívák ügyében is!

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 22:44:25; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: